Güncelleme Tarihi:
Altona Belediyesi ile ‘kardeş belediye’ İstanbul’un Maltepe Belediyesi’nin onur konuğu olduğu festivalde, çekimleri Maltepe’de yapılan ve kadın emeğinin anlatıldığı ‘Toz Bezi’ filmi gösterildi. Gazeteci Mehmet Ünal’ın ‘Almancılar’ adlı fotoğraf ve Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin resim sergisi büyük ilgi gördü. Maltepeli sanatçı Mertor Demirelli’nin piyano resitali sunduğu festivalde, tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu da, ‘Faust’ oyunuyla sahne aldı.
MALTEPE’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Açılışta Atatürk Havalimanı’na yönelik terör saldırısında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Açılış konuşmasını yapan Altona Belediye Başkanı Liane Menzer, Maltepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.
BİR AYAĞIMIZ ALMANYA’DA
Terör olayları nedeniyle festivale katılamayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, festivale gönderdiği mektubunda şöyle dedi: “Barış içinde bir arada yaşamanın temeli, insanların birbirini sevmesinden ve yaşamlarındaki farkı kabullenmesinden geçer. 50 yıldan uzun süre Almanya’da bulunan Türklerle Almanların ilişkileri, dostluktan ileri taşınmış ve akrabalık boyutuna uzanmıştır. Bu iki toplum insanları yıllardan bu yana iki ayrı kültür ile büyümüş ve aradaki kültür farkı, yaşam biçimlerini olumsuz etkilememiştir. Birbirlerine bu kadar yakın olan insanların yaşadığı yerlerde görevli yerel yöneticiler olarak bizler de, özellikle kültürel anlamda bağlarımızı daha da güçlendirmek için çaba gösteriyoruz. Belediye başkanı olduğum Maltepe’de yaşayan hemşerilerimizin, hemen hepsinin Almanya’da akrabaları bulunuyor. Yani, bizlerin bir ayağı da Almanya’da. Şehirlerimiz arasında sınırlar olsa bile bu insanların varlığı, kendiliğinden bir köprü oluşturmuştur. İşte biz; Maltepe ve Altona Belediyesi olarak bu doğal köprüye resmi bir kimlik kazandırarak, insanların oluşturduğu temeli daha da sağlamlaştırdık.”
ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
“Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının yarattığı hüznü yaşıyorum. Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün bir özdeyişine, hepimizin şiddetle ihtiyacı var: Yurtta barış, dünyada barış! Şurası kesindir: Yurtta barış terörü, dünyada barış savaşı bitirir. Dilerim kültürlerarası farkı dostluğa dönüştüren kardeş şehir anlaşmaları, insanların daha da yakınlaşmalarına yol açar.”