Yurtdışında oy tamam

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında oy tamam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 17:02

TBMM eski Başkanı ve Manisa milletvekili Bülent Arınç, yurtdışındaki Türklerin Türkiye'deki seçimlerde oy kullanmaları için yasal düzenlemenin gelecek mayıs ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'da bulunan TBMM eski Başkanı ve Manisa milletvekili Bülent Arınç, yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’deki seçimlerde oy kullanmaları için yasal düzenlemenin gelecek Mayıs ayına kadar tamamlanacağını söyledi. Avrupa Türk Demokratlar Birliği(UETD) Bochum’daki Bayram Şöleni'ne katılan Arınç, Türkiye’nin dış temsilciliklerinde, mektup ve e-mail olmak üzere üç oy kullanma seçeneği üzerinde çalıştıklarını bildirdi. 'Böylece artık yurtdışında yaşayan 2,5 milyon Türk seçmenin yolu açılmıştır' diyen Arınç, yasal düzenlemenin genel seçimlerde, referandumda ve yerel seçimlerde oy kullanabilme hakkını içerdiğini sözlerine ekledi.

Bir saatin üzerinde bir süre konuşan Bülent Arınç, konuşmasının büyük bölümünde partisi AKP ve onun hükümetini övdü. Bülent Arınç konuşması öncesinde aralarında basına kapalı olarak DİTİB, İslam Toplumu Milli Görüş ve Cem Vakfı temsilcilerinin de bulunduğu bazı Türk kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

UETD Başkanı Süleyman Arslan, amaçlarının Avrupa’da yaşayan Türklerin kültürel benliklerini yitirmeden yaşadıkları ülkelere uyumlarına yardımcı olmak olduğunu söyledi. UETD’in Bayram Şölenine aralarında AKP Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, DİTİB Genel Sekreteri Mehmet Yıldırım ile Cem Vakfı Avrupa Koordinatörü Alişan Hızlı’nın da bulunduğu davetliler katıldılar. Bochum RuhrCongres’deki Bayram Şölenine bin 500 dolayında katılım oldu. Konuşmalardan sonra Türk Sanat ve Halk Müziği ile halk oyunları gösterileri sunuldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!