Yurt dışında seçime olağanüstü ilgi var

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında seçime olağanüstü ilgi var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 10:04

Almanya’nın Essen kentindeki Türkiye konsolosluğu, Almanya’da, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için 2 gün içerisinde 80 bin kişinin oy kullandığını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Essen kentindeki Türkiye konsolosluğu, Almanya’da, 24 Haziran’da Türkiye’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için, iki gün içerisinde 80 bin kişinin oy sandığına gelerek oy kullandığını açıkladı. Oyunu Türkiye’nin Essen konsolosluğunda kullanan eski UETD Başkanı ve İstanbul Üçüncü Bölge milletvekili adayı Zafer Sırakaya, “Bugün itibariyle de ABD, Avustralya, Lüksemburg ve Danimarka’daki vatandaşlarımız da oy kullanma sürecine girmiş oldular. Hafta sonu bu oy kullanma süreçlerinin daha yoğun bir şekilde geçeceğini ön görmekteyiz” dedi.

SEÇİME KATILIM ORANI ARTTI
Sırakaya seçime katılım oranının geçen seçime oranla daha yüksek olacağını belirterek, “Önümüzdeki seçim sürecinde bir önceki referandumda kullanılan yüzde 47.91’lik oy oranının üzerine çıkacağımız siyasi katılımlı bir süreç olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!