Yükselme maçına taraftarlar 150 traktörle gittiler

Güncelleme Tarihi:

Yükselme maçına taraftarlar 150 traktörle gittiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2021 15:33

Hollanda’nın en üst ligi olan Eredivisie’ye yükselme mücadelesi veren De Graafschap kulübünün geçtiğimiz cuma akşamı başkent Amsterdam deplasmanına giden takım otobüsünü 150’den fazla traktörlü taraftarın takip etmesi büyük ilgi uyandırdı.

Haberin Devamı

Ülkenin en ünlü kulübü Ajax’ın ikinci takımı olan Jong Ajax’a karşı, deplasmanda yükselme maçına alışılmışın dışında taraftarlarıyla giden De Graafschap’ı, bir otoban köprüsünde de çok sayıda taraftarın takımlarının üst lig’e çıktığını kutlamak için beklediği belirtildi.

De Graafschap büyük umutlarla gittiği maçta, ilk yarıda Ajax’ın genç yeteneklerinden Kenneth Taylor’un attığı golle 1-0 yenik duruma düşerken, Toine van Huizen‘in ikinci yarı da beraberlik golüyle Eredivisie’ye yükselme ümidini önümüzdeki çarşamba günü oynayacağı lig’in son maçına bırakmak zorunda kaldı.

De Graafschap, çarşamba günü lig’in orta sıralarında yer alan, “Helmond” ile oynayacağı lig’in son maçında galip gelmesi durumunda Hollanda’nın en üst ligi olan Eredivisie’ye yükselecek, Kendilerine 'Süper Çiftçiler' diyen De Graafschap, Eredivisie’ye direk yükselmek için bir alt lig’de ikinci sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!