YTB’den Türkçe Ödülleri Yarışması

Güncelleme Tarihi:

YTB’den Türkçe Ödülleri Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2022 10:59

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türk Diasporası içerisinde yazın alanındaki yetenekleri keşfetmek amacıyla ‘YTB Türkçe Ödülleri’ yarışması düzenliyor. Yarışma yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı Türkçe dilinde yazmaya ve Türk Diasporası’na özgü edebiyat alanında yeni açılımlar yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Program Türkçenin doğru, düzgün, güzel ve yaygın bir şekilde kullanılması hedefliyor.

Haberin Devamı

BU yıl 4. kez düzenlenen yarışmada deneme, öykü, şiir, ilk kitap alanlarına ek olarak Diaspora Çocuk Edebiyatı türüne de yer veriliyor. Toplamda beş kategoride düzenlenecek yarışmada her kategori için ayrı bir seçici kurul oluşturulacaktır. Seçici kurulun esas alacağı değerlendirme kriterleri arasında; Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, dil bilgisi ve imla kurallarına uygunluk, başvuru yapılan kategorinin şekli ve teknik özelliklerine asgarî düzeyde uygunluk, özgünlük ile üslup olacak. Ayrıca yarışmada yer alacak eserin, Türk Diaspora edebiyat üretimini artırması, zenginleştirmesi ve bu türe yönelik yeni açılımlar kazandırması da değerlendirme açısından önem taşıyor.

YTB’den Türkçe Ödülleri Yarışması
KAZANAN 1 EYLÜL’DE İLAN EDİLECEK
Başvurular 30 Haziran’a kadar devam edecek ve teknik değerlendirme 1-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Seçici Kurul değerlendirmesini 16 Temmuz-15 Ağustos 2022 arasında gerçekleştirdikten sonra yarışmayı kazananlar kazanan 1 Eylül’de ilan edilecek. Başvurular başkanlık tarafından belirtilen süreler içerisinde www.obys.ytb.gov.tr adresine yapılacak. Başvuru süreci içerisinde gönderilmeyen eserler yarışmaya kabul edilmeyecek. 

BAKMADAN GEÇME!