"Yolda Olmak“

Güncelleme Tarihi:

Yolda Olmak“
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 13:54

Fotoğraf sanatçısı ve yazar İlker Maga'nın yönettiği fotograf okulunun öğrencileri Westend Kültür Merkezi'nde „Yolda Olmak“ konulu sergide çalışmalarını eleştiriye sundular.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Bremen kentinde yaşayan fotoğraf sanatçısı ve yazar İlker Maga'nın yönettiği fotograf okulunun öğrencileri çalışmalarını Westend Kültür Merkezi'nde sergilediler.

200'e yakın davetlinin katıldığı sergi açılışında sergilenen "Yolda Olmak“ konulu fotoğraf çalışmaları büyük beğeni topladı.

Açılışta, Westend Kültür Merkezi'nin müdürü Steljo Eleftherakis, mekanında böyle güzel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Hannover Başkonsolos Yardımcı Abdullah Metin Durmuş'un da, eşi Konsolos Ayşe Durmuş ile katıldığı sergi açılışını Bremen Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhlis Kenter yaptı. Kenter, İlker Maga ve okulu hakkında davetlilere bilgi verdi.

Berlinli sanatçılar Claudia Rouvel ile Rudolf Wenzel, İlker Maga ve öğrencilerinin "Yolda Olmak" konulu sergisi için özel olarak hazırladıkları mini tiyatro gösterisinde yolda olmanın metaforik özelliklerini çarpıcı bir şekilde anlatıldı.

Çelist Yusuf Çelik ile Rus piyanist Lilia Sukhova ise konuşma ve gösteriler arasına müzikleriyle sergiye katkıda bulunarak renk kattılar.

Sergide Dieter Onken, Rainer Berthin, Mehmet Ali Türkmen, Altan Bal, Rüdiger Bröhan, Antor Zscherpe, Oliver de Hooge ve Stefanie Tuschen isimli öğrencilerin çalışmaları sergilendi.

Sergi 31 Aralık tarihine kadar Waller Heer Str. 294 Bremen adresindeki Westend'de ziyarete açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!