Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi

Güncelleme Tarihi:

Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 11:04

Yunanistan, “İzin yolda başlasın” diyenlerin tercih ettiği bir ülke. Yolda size ışıl ışıl bir deniz ve güzel bir manzara eşlik ediyor. Tadını çıkarın.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN toplam 410 km. Yolun tamamı otoyol. Evzoni Sınır Kapısı’ndan sonra Selanik (Thessaloniki) istikametini takip edin. Daha sonra sırasıyla Selanik, Kavala, Xanthi (İskeçe), Komotini (Gümülcine) ve Alexandroupolis (Dedeağaç) istikametini takip ederek İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapılıyor. Bu güzergâhta toplam 9.80 euro otoyol parası ödüyorsunuz. İtalya’nın Ancona Bari ve Brindisi şehirlerinden Yunanistan’ın İgomenitsa şehrine feribot seferleri var. İgomenitsa–İpsala arası 667 km. Otoyol ücreti ise toplam 18 euro. İpsala yoğun ise alternatif Pazarkule Sınır Kapısı.

Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi
YOL KEYİF VERİCİ
Her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği Yunanistan’da yolculuk yapmak keyif verici. Türkiye’ye birkaç saat geç gitmeyi göze alarak bu yolcuğun tadını çıkarabilirsiniz, Selanik’te Ata’mızın doğduğu evi ziyaret etmek veya Kavala’da deniz kenarında bir kahve içmek yol yorgunluğunuzu alacaktır. Batı Trakya’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı diğer kentler Xanthi (İskeçe) ve Komotini’ye (Gümülcine) vaktiniz ölçüsünde uğramanızı tavsiye ederiz. Yunanistan’da otoyol üzerinde benzin istasyonları yok. Benzin almak için otoyoldan çıkmanız gerekiyor. Otoyol çıkışlarının hemen öncesinde benzin istasyonlarını gösteren bilgilendirme levhaları bulunmakta. Bu levhaları takip ederek en yakın benzin istasyonuna ulaşmak mümkün.
Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi
ZİYARETE BEKLİYORUZ
Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, AB üyesi ve Schengen bölgesi giriş kapısı olması itibarı ile Yunanistan sınırlarında kontrollerin oldukça sıkı olduğunu belirterek şu uyarılarda bulundu: “Yunanistan, koronavirüs kısıtlamalarını Avrupa’da kaldıran en son ülke oldu. An itibarıyla pandemi öncesi döneme geri dönüldü. Yaz aylarında yeni bir gelişme olması beklenmiyor. Ülkeye giriş ve çıkışlarda tüm evraklar itina ile tetkik edilmekte. Yunan görevliler AB gümrük mevzuatını istisnasız uyguluyor. Yasaklı ve sınırlı maddeler ile eşyalar hâlâ en çok karşılaşılan sorunlardan biri. 10 bin euro ve üzeri nakit paranın mutlaka deklare edilmesi gerekmekte. Vatandaşlarımızın başkonsolosluğumuz bahçesindeki Atatürk evini ziyaret etmeleri bizleri memnun edecektir.”
Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi
Yunanistan’da yolculuğun keyfini çıkarın. Işıl ışıl bir deniz ve güzel manzara sizleri bekliyor. Konaklama fiyatları uygun, tatil amaçlı birkaç gün kalabilirsiniz.
Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi
Geniş ve bakımlı otoyolların tek eksiği benzin istasyonu. Benzin almak için otoyoldan çıkmanız gerekiyor. Benzin levhaları sizi en yakın benzin istasyonuna ulaştırıyor.
Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi
Atatürk’ün doğduğu müze ev Selanik Başkonsolosluğu bahçesi içinde. Navigasyona ‘Odos Agiou Dimitriou 151 - 54634 Thessaloniki’ adresini yazarsanız, otoyoldan 15 dakika sonra buraya ulaşmanız mümkün. Müze ev pazartesi hariç her gün 10.00 – 17.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir. Burada gerçek gibi görünen Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu heykeli heyecan veriyor. Ata’mızın kullandığı günlük eşyalar ve gölgesinde oynadığı ağaç, sizlere ve çocuklarınıza çok iyi gelecektir.
Yolculuğu tatile çevirenlerin tercihi

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TELEFONLAR
T.C. Selanik Başkonsolosluğu
Adres: Odos Agiou Dimitriou 151, 54634 Thessaloniki
Telefon: +30 2310 965 070-73
Acil durum telefonu: +30 697 02 60 565
e.mail: consulate.thessaloniki@mfa.gov.tr

Haberin Devamı

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu
Adres: Ionon 14, 69100 Komotini (Gümülcine)
Telefon: 0030 25 310 83 420

Polis: 100
İlk yardım: 112
Otomobil Kulübü ELPA: 10400

Akaryakıt fiyatları (Haziran ayı itibarı ile)
Dizel: 1.83 euro
Süper benzin: 2.25 euro

Yunanca sözlük (Türkçe okunuşuyla)
Kalimera: Günaydın
Kalispera: İyi akşamlar
Kali nihta: İyi geceler
Endaksi: Tamam
Yasu: Hoşça kalın
Evharisto: Teşekkürler
Psomi: Ekmek
Voitiya: İmdat
Nero: Su
Kafe: Kahve
Posokane: Ne kadar
Arnisyo: Kuzu eti
Ohi: Hayır
Ne: Evet
İpsarya: Balık
Meze: Meze

BUNLARA DİKKAT!
* AB üyesi ve Schengen bölgesinde.
* Para birimi euro.
* Yunanistan, koronavirüs kısıtlamalarını Avrupa’da kaldıran en son ülke oldu.
* Vinyet yok. Otoyol parasını gişelerde ödüyorsunuz.
* Schengen bölgesi giriş kapısı olması nedeniyle sınırlarda kontroller sıkı.
* Ülkenin tamamı otoyol.
* Otoyollarda akaryakıt istasyonu yok. Yakıt almak için otoyoldan çıkmanız gerekiyor.
* İpsala Sınır Kapısı yoğun ise alternatif Pazarkule.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!