Yoksulluk tırmanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yoksulluk tırmanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 10:23

İstatistik bürosu tarafından yapılan araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, 2008 yılında ülkede yaşayan 6,9 milyon aileden 545 bininin yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürdüğüne dikkat çekildi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da yoksul aile sayısının giderek arttığı belirlendi. İstatistik bürosu tarafından yapılan araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, 2008 yılında ülkede yaşayan 6,9 milyon aileden 545 bininin yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürdüğüne dikkat çekildi.
2007’de fakir aile sayısının 525 bin dolayında olduğuna işaret edilen raporda, özellikle çocuklu dullar ile Türklerin de dahil edildiği batılı olmayan yabancılar arasında sorunun giderek arttığı belirtildi. Yoksulluk sınırı altında yaşayanların kira, su, gaz, elektrik ve sigorta primlerinden oluşan daimi giderlerini ödeyebilmede nispeten daha fazla zorlandıkları ve daha sık borç altına girdikleri kaydedildi.
Batılı olmayan yabancılardan 142 bin ailenin yoksulluk içinde yaşadığı belirtilen raporda, 18 yaşın altında çocuğu bulunan dullar arasındaki fakirlik oranının yüzde 29’a ulaştığı vurgulandı. Hollanda’da 18 yaşında altında 330 bin dolayındaki çocuğun fakirlik içinde büyüdüğü belirtildi. Fakir ailelerde sağlık sorunlarına daha sık rastlandığı ve yaşam süresinin de 5 yıl kısaldığı kaydedildi.
Afrika, Güney Amerika ve Asya ülkeleri (Japonya ve Endonezya hariç) ile Türkiye İstatistik Bürosu tarafından “Batı’lı olmayan” ülkeler olarak tanımlanıyor. Japonya ve Endonezya, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel konumları nedeniyle Hollanda tarafından “Batı’lı ülke” olarak kabul ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!