Yoksul emekli için özel zirve

Güncelleme Tarihi:

Yoksul emekli için özel zirve
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 17:31

Almanya’nın Federal ÇalışmaBakanı Ursula von der Leyen,emeklilik sisteminde yeni düzenlemeleregitmek için bir zirvedüzenliyor. Çarşamba günüyapılacak zirveye, işverenler,sendikacılar, bilim insanları vedernek temsilcileri katılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da emekliler arasında artan yoksulluğu önlemek için bir zirve düzenleniyor. İşverenler, sendikacılar, bilim insanları ve sosyal çalışma yapan dernek temsilcileri çarşamba günü başkent Berlin’de Federal Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen’in başkanlığında toplanacak. ‘Hükümetin Emeklilik Diyaloğu’ adı altında yapılacak zirvede, yaşlılıkta yoksulluk sorunu ele alınacak. Çalışma Bakanı von der Leyen, bu zirvedeki sonuçlardan hareketle 2012 baharında bir yasa tasarısı hazırlamayı planlıyor. Koalisyon hükümeti sözleşmede emeklilik sisteminde düzenlemelere gidilmesini karara bağlamıştı.

400 BİN YOKSUL EMEKLİ
Almanya’da 400 bin civarında yoksul emekli bulunduğu ve devlet yardımlarıyla geçindiği belirtildi. Bavyera Eyaleti Aile ve Çalışma Bakanı Christine Haderthauer, yaşlılıkta yoksulluğu önlemek için asgari emekli ücreti belirlenmesini talep etti. Haderthauer’in bu talebinin koalisyon hükümetinde yoğun tartışma yaratması bekleniyor. ‘Die Welt’ gazetesine konuşan Haderthauer, “Dar gelirlilerin emekli maaşlarına zam yapılması gerekir” dedi. Zamların vergilerden karşılanacağını belirten Haderthauer, asgari emekli maaşından 35 yıllık emeklilik sigortasına rağmen 720 Euro’nun altında emekli maaşı alanların yararlanacağını ifade etti.

Federal Çalışma Bakanı von der Leyen’in ise asgari emekli maaşına sıcak bakmadığı belirtildi. Sol Parti Genel Başkanı Klaus Ernst de emeklilerde yoksul sayısının giderek arttığını belirtti ve asgari emekli maaşı belirlenmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!