Yine bomba tehdidi var, ama yakalanan yok

Güncelleme Tarihi:

Yine bomba tehdidi var, ama yakalanan yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2020 10:26

Almanya'nın  Baden-Württemberg Eyaleti’nin Pforzheim kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisi’ne yerel saatle 17.03’te gönderilen e-maille, camide bomba olduğu ve saat 18.00’de patlatılacağı tehdidi yapıldı.

Haberin Devamı

TEHDİDİN bildirilmesi üzerine gelen polis, güvenlik amacıyla camiyi boşaltarak çevresine şerit çekip önlem aldı. Cami yakınındaki demir yolu ve otoyollar trafiğe kapatıldı, toplu taşıma seferleri durduruldu. Camide uzman ekiplerce yapılan aramada herhangi bir patlayıcı bulunmadığı ve ihbarın asılsız olduğu belirtildi. Savcılık ve polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. DİTİB Pforzheim Fatih Camisi’ne geçen hafta yine asılsız bomba ihbarı yapılmıştı.
Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch camiye yaptığı ziyarette, “Kısa bir süre içerisinde yapılan bu ikinci ihbardan dolayı hayretler içerisindeyim. Pforzheim kenti ve biz, Müslüman dost ve vatandaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Bir toplumun korkutulup huzursuz edilmesini izleyemeyiz” dedi. Polis sözcüsü Andreas Stble yaptığı açıklamada, bu olayın Kuzey Ren Vesfalya’daki (KRV) asılsız bomba ihbarları ile bir bağlantısının olup olmadığının araştırıldığını ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!