Yılın başbakan fotoğrafını siz seçin

Güncelleme Tarihi:

Yılın başbakan fotoğrafını siz seçin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 16:47

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 2010 yılı boyunca katıldığı çeşitlik etkinliklerde, resmi görüşmelerinde çekilen fotoğraflar arasında "Yılın Fotoğrafı" yarışması açıldı.

Haberin Devamı

Alman Federal Başbakanlık Basın Dairesi tarafından tespit edilen 17 fotoğraf arasında Başbakan Merkel'in Mesut Özil'i maçtan sonra soyunma odasında tebrik ederken çekilmiş fotoğrafı da bulunuyor.


NASIL OY VERİLİR?
Yarışmaya katılmak isteyenler www.bundeskanzlerin.de adlı başbakanlığa ait siteye girdikten sonra Foto des Jahris bölümünde en beğendiği fotoğrafın üzerine tıklayarak katılabilir.


Avrupa Şampiyonası A Grubu'nda Almanya ile Türkiye'nin 8 Ekim'de Berlin'de karşılaştığı ve Almanya'nın 3-0 kazandığı maçtan sonra Alman Milli Takımı soyunma odasına giren Başbakan Angela Merkel, başarılı oyunundan ötürü Mesut Özil'i de tebrik etmişti. Özil maçta bir gol atıp diğer bir golün de pasını vermişti. Merkel, Özil ’e, “Senin için kolay bir şey değildi ” demişti. Başbakan Merkel ve Mesut'un üstünün çıplak gösteren fotoğraf DPA tarafından servis edildi. Gazete ve dergilerden Başbakan merkel ile Mesut'u Özil'i gösteren fotoğraf geniş yer buldu. Merkel, soyunma odasına izinsiz girdiği iddiasıyla eleştirildi.

Haberin Devamı

Daha sonra Alman Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger'i arayan Merkel'in "Soyunma odasına gitme isteğimi siz yerine menajer Oliver Bierhoff'a iletmem nedeniyle özür diliyorum" dediği bildirildi. DFB Başkanı Dr. Theo Zwanziger maç sonrası galibiyetin sportif olduğunu, politikanın alet edilmemesi gerektiğini söylerken "Sayın Merkel'in soyunma odasına gitme isteğini bana iletmemesi beni hayal kırıklığına uğrattı" demişti. Dr. Zwanziger, soyunma odasının önüne geldiğinde Başbakan Merkel ve 15 yaºındaki kızıyla Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un içeride olduklarını söylerken "Beni ertesi gün medyada çıkacak olan fotoğraflar endiºelendirdi. Çok kızmıştım. Bunda da haklı olduğumu düşünüyorum. Mesut Özil'in yarı çıplak Başbakan Merkel ile birlikte fotoğraflarının çekilmesine Teknik Direktör Joachim Löw ve Menajer Oliver Bierhoff tarafından onay verilmesine çok kızdım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!