Yıldızlar İstanbul'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlar İstanbula geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 08:48

14. Dünya Atletizm Salon Şampiyonası'na katılacak ülke ve sporcu sayısını açıkladı.

Haberin Devamı

Ataköy Atletizm Salonu'nda yapılacak şampiyonaya 172 ülkeden, 683 sporcunun katılacağı bildirildi.
İstanbul'daki şampiyonada 172 ülke ile ülke katılımı açısından rekor kırıldı. Daha önceki rekor 147 ülke ile 2008 yılındaki şampiyonada Valencia'ya aitti. İstanbul, bu rekoru 25 ülke geride bırakarak, yeni rekorun sahibi oldu.

-334 kadın, 349 erkek sporcu yarışacak-

İstanbul'daki şampiyonada 334'ü kadın, 349'u erkek olmak üzere toplam 683 atletin katılacağı açıklandı.
Organizasyon tarihinde, 712 sporcunun katıldığı 1997 yılında Paris'teki şampiyona, en fazla sporcunun katıldığı şampiyona olarak rekoru elinde bulunduruyor.

-ABD'den 51 sporcu-

Şampiyonaya en fazla ABD'den sporcu katılacak.
İstanbul'daki şampiyonada 51 ABD'li sporcunun yarışacağı bildirildi.

-Yıldızlar İstanbul'a geliyor-

Dünya atletizmin yıldızları İstanbul'da sporseverlerin karşısına çıkacak.

Doha'daki son Salon Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan 11 sporcunun, unvanını korumak için İstanbul'a geleceği, Daegu'deki son Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 11 ismin de Ataköy Atletizm Salonu'nda yarışacağı kaydedildi.

İki kez olimpiyat şampiyonu olan, sırıkla yüksek atlama efsanesi Yelena Isinbayeva, yeni rekorlar için İstanbul'da olacağı açıklandı.

Sprintin son yıllardaki en büyük ismi Veronica Campbell Brown da Ataköy Atletizm Salonu'nda olacak. 200 metrede son iki olimpiyatın altın madalyalı ismi, dünya ve olimpiyatlarda kazandığı 15 madalya ile göz kamaştıran ve Doha'da 60 metrede altın madalyayı kazanan Brown, İstanbul'da da şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz yıl IAAF tarafından Usain Bolt ile birlikte dünyada yılın atleti seçilen Avustralyalı Sally Pearson'ın da 60 metre engellinin en büyük favorisi olduğu belirtildi.

Etiyopyalı 3000 metrenin yıldızı Meseret Defar, 5. kez üst üste dünya şampiyonu olarak, tarihi bir başarıya imza atmak isteyecek. Defar son 4 dünya salon şampiyonasında da birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

Gülle atmada Yeni Zelandalı Valerie Adams da İstanbul'a geliyor. Bir olimpiyat, üç kez de dünya şampiyonu olan Adams, koleksiyonuna bir altın madalya daha eklemek istiyor.

60 ve 110 metre engellide, 2004'ten günümüze süren büyük rekabet, İstanbul'da da devam edecek. Dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını paylaşan Çinli Liu Xiang ile Kübalı Dayron Robles, kozlarını bu kez Ataköy Atletizm Salonu'nda paylaşacak.

Orta mesafenin yıldızları Bernard Lagat, Mo Farah, 400 metrede Kirani James, Pentatlonda Jessica Ennis gibi isimlerin Türkiye'de olacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!