Yeşiller'den boykot çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Yeşillerden boykot çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 17:37

ALMAN Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un mayıs ayında Ukrayna'da yapılacak devlet başkanları zirvesine katılmama kararı alırken, Yeşiller Partisi Alman politikacılara Haziran ayında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nı boykot etme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, Ukrayna hükümetini insan haklarını ihlal etmekle suçlarken, “Eski Başbakan Yulia Timoşenko'un istediği bir yerde ve ülkede tedavi görmesine izin verilmemesi durumunda Alman milletvekilleri karşılaşmaları izlemek üzere Ukrayna'ya gitmemeli” dedi.

Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un da Başbakan Angela Merkel'in de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı izlemek üzere Ukrayna'ya gidip gitmeyecekleri konusunda henüz somut bir açıklama yapılmadı. Ancak çeşitli çevreler Gauck ve Merkel'in Ukrayna'ya gitmesinin yönetime destek anlamına geleceğine dikkat çektiler.

Almanya'da spordan da sorumlu Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ise Haziran ayında Şarkow'da yapılacak Hollan'da Almanya maçını izlemek üzere Ukrayna'ya gideceğini açıkladı. Alman Bakan, şayet o zamana kadar serbest bırakılmaması durumunda Yulia Timoşenko ile görüşeceğini de söyledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gauck'un Ukrayna'daki toplantıya katılmama kararına çeşitli çevrelerden tam edstek geldi. Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Cumhurbaşkanı Guack'un kararını yerinde bulduğunu ve saygı gösterdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!