‘Yeşiller, Almanya için güvenlik riski!’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeşiller, Almanya için güvenlik riski’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 10:25

Almanya’ya gelen sığınmacı sayısının artması, koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’yi de birbirine düşürdü. Hükümetin küçük ortağı FDP, Yeşiller’i, hükümetin sığınmacı politikasında planladığı reformların gerçekleşmesini engellemekle suçladı.

Haberin Devamı

FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, başka bazı alanlarda da olduğu gibi Yeşiller’in ülke çıkarına olacak bir sığınmacı politikasını bloke etmesinden rahatsız olduklarını söyledi. Djir-Sarai, “Göç politikasındaki meydan okumaların üstesinden gelebilmek için partilerüstü çözümlere ihtiyacımız var. Ama Yeşiller, Avrupa düzeyinde bu alandaki reformları da güvenli ülke statüsündeki ülke sayısının artırılmasını da bloke etmekte. Bu yüzden de Yeşiller, göç politikasında ülke için bir güvenlik riskidir” dedi. Djir-Sarai, aynı zamanda Yeşiller’i ‘mantık dışı’ yaklaşımlarıyla hükümetin partilerüstü çözüm yolu bularak planlanan reformları engellemekle de suçladı.
Yeşiller’in, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri sınırlarında kontrollerin ve güvenli ülke sayısının artırılmasına karşı çıkarak planlanan reformları frenlediğini belirten FDP Federal Meclis Grup Başkanı Christian Dürr, “Federal hükümet Brüksel’de tek ağızdan konuşmalı” dedi. Dürr, sığınmacı politikasında reformların gelecek yıl ilkbaharda yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi hayata geçirilmesini istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Yeşiller, Almanya için güvenlik riski’

SPD’YLE DE SORUN YAŞIYOR
Yeşiller, göç ve sığınmacı konusunda hükümetin büyük kanadı SPD ile de ciddi görüş ayrılığı yaşıyor. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), Polonya ve Çek Cumhuriyeti sınırlarında kontrollere yeniden başlanacağını ilan ederken, Yeşiller’in buna karşı çıkıyor. Yeşiller Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Irene Michalic, sınırlarda kontrollerin artırılmasıyla olumlu sonuçlar alınacağından şüphe duyduklarını söyledi. Almanya-Avusturya sınırında uygulanan kontroller nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu ve zaten iltica başvurusunda bulunan insanların geri çevrilmediğini hatırlatan Michalic, böyle bir uygulamanın anlamsız olduğunu söyledi.
Öte yandan bu yıl eylül ayına kadar Almanya’da 204 bin 461 kişinin iltica başvurusunda bulunduğu ve ilk üç sırada Suriye, Afganistan ve Türkiye’den gelenlerin yer aldığı belirtildi. Bu yıl başından beri sığınma başvuruları kabul edilmeyen 7 bin 861 kişinin sınır dışı edildiği, haklarında sınır dışı kararı bulunan 54 bin kişinin de çeşitli nedenlerle sınır dışı edilemediği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!