"Yeşil sermaye" film oluyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sermaye film oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 11:47

Yeşil sermayeye paralarını kaptıranların dramını konu alan “Takiye-Im Namen Gottes” (Allah adına) adlı filmin çekimlerine başlandı. Filmde usta oyuncu Rutkay Aziz de rol alıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da yaşayan film yapımcısı Kadir Sözen'in yapımını ve senaristliğini üstlendiği “Takiye-Im Namen Gottes” (Allah adına) filminin çekimleri Lindlar kentinde sürüyor. Yeşil sermayeye para kaptıranların dramını konu alan politik filmin hastane sahnelerinin çekimleri Lindlar'daki Herz Jesus Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Usta oyuncu Rutkay Aziz'in de yer aldığı çekimler öncesinde, Kadir Sözen ve oyuncular, film hakkında basına bilgi verdi.

Nisan ayında vizyonda

Sözen “Filmde, Almanya başta olmak üzere Avrupa'da yaşayan Müslümanlar'ın, yeşil sermaye olarak da bilinen dinci firmalara paralarını kaptırmasıyla yaşananları anlatıyoruz. Bu konuyu yaklaşık iki yıl araştırdım. Çekimler ocak sonuna kadar devam edecek. Almanya'dan sonra Belçika ve Türkiye çekimleriyle filmi tamamlayacağız. Film ilk olarak Nisan ayında Türkiye'de vizyona girecek. Ardından sonbaharda Avrupa'daki sinemalarda izlenebilecek.”

Maliyet 4 milyon Euro

Filmde yeşil sermaye şirketinin başındaki iş adamını canlandıran ünlü oyuncu Rutkay Aziz “Bu film son derece önemli bir konuyu tartışacak. İlk defa ülkemin dışında bir filmde çalışıyorum" diye konuştu. Kadir Sözen'in yanı sıra WDR, BR ve ARD televizyonlarının da yapımına katkıda bulunduğu film toplam 4 milyon Euro'ya mal olacak. Film Türkçe ve Almanca olarak iki dilde hazırlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!