Yerin 150 metre altında sahur ve iftar

Güncelleme Tarihi:

Yerin 150 metre altında sahur ve iftar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2008 10:17

Kastamonu'nun Küre il?esinde, Eti Bakır AŞ tarafından işletilen bakır ocağında ?alışan iş?iler, iftar ve sahuru yerin metrelerce altında yapıyor.

Haberin Devamı

Küre Dağları'ndaki bakır ocağının 150 metre derinliğinde ?alışan 16.00 ve 24.00 vardiyasındaki iş?iler, iftar ve sahur saatlerinde hep birlikte aynı sofrada toplanıyor.

İftar ve sahuru ailelerinden ayrı ge?iren iş?iler, ramazanın güzelliklerini 150 metre derinlikte yaşamaya ?alışıyor.

150 METRE DERİNLİKTE EZAN, İLAHİ VE T?RK?

Eskiden din görevlisi olan ve 3 aydır bakır ocağında ?alışan Nihat Buğdaycı'nın okuduğu ezanla oru?larını a?an iş?iler, sofradaki hurma, mercimek ?orbası, et yemeği, pilavla oru?larını a?ıyor.

İftar ve sahuru ocakta yapmanın ayrı bir duygu olduğunu söyleyen vardiya şefi Maden Mühendisi Metin Çabuk, tüm günün yorgunluğunu, arkadaşlarıyla birlikte iftar yaparak attıklarını söyledi.

Buğdaycı'nın okuduğu ezanla oru?larını a?tıklarını belirten Çabuk, ?aylarını yudumlarken ise gerek Buğdaycı'nın söylediği ilahilerle gerekse diğer arkadaşlarının okuduğu türkülerle eğlendiklerini belirtti.

İki yıl vekil imamlık yapan ve 3 aydır Eti Bakır A.Ş'de ?alıştığını belirten Nihat Buğdaycı ise ocaktaki ilk ramazanında ?ok farklı duygular yaşadığını söyledi.

"İbadetin nerede yapıldığı değil ne şekilde yapıldığı önemlidir" diyen maden iş?isi Muzaffer Acar ise şöyle konuştu:

"Normal hayatta ne yiyorsak ?ok şükür burada aynılarıyla iftar yapıyoruz. Evimizden ?oluğumuzdan ?ocuğumuzdan ayrı bir ramazan ge?irsek de halimize ?ok şükür, bir eksiğimiz yok. Oru?larımızı da bir aksaklık olmadan tutabiliyoruz."

Toplam 170 kişinin ?alıştığı ve 40'ar kişilik 3 vardiya sistemiyle ?alışılan madende günde 1500 ton bakır elde ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!