"Yeni Yıldan" en çok 'sağlık ve huzur' istedik

Güncelleme Tarihi:

Yeni Yıldan en çok sağlık ve huzur istedik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 14:10

2012’ye kimileri güzel anılarla, kimileri acı hatıralarla veda ediyor. Ancak her yeni yıl, yeni umutlar demek. Avrupalı Türkler 2013’te en çok sağlık, mutluluk ve huzur istiyor. Yeni yılda çevreye daha fazla duyarlılık bekleyen Türklerin bir başka dileği ise işsiz kalmamak. Barışın hakim olduğu bir dünyada yaşamak isteyen Avrupalı Türklere yeni yılı, beklentilerini ve hayallerini sorduk. İşte cevapları:

Haberin Devamı

Vergiler düşürülsün
Tamer Açıkgöz (Köln):
Porz’da büfe işletiyorum. 2012 benim için sıkıntılı geçti. Elektriğe çok zam geldi ve vergiler yüksek. 2013 yılında vergilerde azalma olursa ve enerji konusunda tasarruf yapmak zorunda kalmazsak sevinirim. Ama en önemlisi ekonomik krizin bitmesi.”

Ailem ve köpeğimle mutlu bir yıl olsun
Helin Uysal: Benim açımdan her şey güzeldi. Okulumu bitirip üniversiteye başladım. Ehliyet ve otomobil aldım. 2013’te üniversiteye ayak uydurabilmeyi ve otomobilimi yenilemeyi diliyorum. Umarım ailem ve köpeğimle mutlu bir yıl geçiririm.

Herkes için sağlık
Elçin Şeker: 2012 benim için zordu. Liseyi bitirdim. Ama meslek eğitimi mi yapacağım yoksa üniversiteye mi gideceğim karar veremedim. Yeni yılın herkes için mutlu ve sağlıklı geçmesini dilerim.

Avrupa Şampiyonluğu
Pınar Yılmaz: Tüy siklette 2010 ile 2011 yıllarında Almanya Şampiyonu olan Alman Milli Boksçu Pınar Yılmaz (24), yeni yıla her yıl olduğu gibi ailesiyle gireceğini söyledi. 2013’te tekrar Almanya Şampiyonu olmak için elinden geleni yapacağını belirten Pınar, “Avrupa Şampiyonluğu da hedeflerim arasında” dedi.

Başarı diliyorum
Deniz Altınışık : Dortmunt’lu yönetim danışmanı Deniz Altınışık yeni yıl için beklentisini şöyle dile getirdi: “Yeni yılda kendi şirketimi kuruyorum. İnşallah başarılı olurum. En büyük dileğim bu. Tabi ki sağlık, mutluluk ve tüm dünyada barış olsun isterim.”

Daha çok eğlence
Nazan Rutsch:
Münih’li personel asistan organizasyon şefi Nazan Rutsch da oğluyla birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyor. 2013’te eğlenceye de vakit ayırıp daha çok gezmeyi hedefliyor. Ünlü futbolcuların menejerliğini yapan Ersin Akan ve eşi Libia Pastor yeni yılda tüm dünya için sağlık, mutluluk ve savaşsız bir dünya diliyorlar.

Dünya turu istiyorum
Aslıhan Gaz:
Ünlü modaevi Christian Dior’un moda danışmanlarından Aslıhan Gaz, “2013’te en büyük arzum dünya turuna çıkmak ve huzurlu, mutlu, sağlıklı bir yıl geçirmek. Belki kendi koeksiyonumu da hazırlarım” diyor.

Bol müzik
Münih’li ünlü DJ’si Musti, bu yıl dünya batmadığına göre önümüzdeki yıl herkes için bol müzikli, eğlenceli, mutlu ve sağlıklı bir sene olsun diyor.

Yeni yıl yeni projeler
Ayhan Durak : Münih’in en ünlü Kulübü Heart’ın işletmecisi Ayhan Durak, yeni yılda yeni projelerini gerçekleştirmek ve tüm aile ve dostlarıyla huzurlu, sağlıklı bir yıl geçirmeyi umut ediyor.

İş bulmak istiyorum
Deniz Aydın-Açıkgöz:
Bu yıl güzel şeyler yaşadım. Benim için en büyük mutluluk, 6 yaşındaki kızım Ekin’in okula başlaması oldu. Her şeyin başı sağlık, bunun dışında yeni yılda bir iş bulmayı diliyorum. Umarım herkesin dileği kabul olur.

Ömür boyu mutluluk
Türk lokali işleten 4 çocuk annesi Esin Küçükünal, yeni yıl ile birlikte ömür boyu huzurlu bir yaşam istiyor.

Avrupalı Türklerin istekleri farklı ama genel olarak sağlık ve huzurun yanı sıra, bol para isteyenler de var.

Münih’in Harras mahallesindeki ‘Lounge ve bar’ isimli lokalin işletmecileri ile müşterilerinin de aralarında bulunduğu, Yaşariye, Faruk, Güllü, Fatih, İbrahim, Ahmet ve Darbukacı Musti’sinden tutunda, 2 yaşındaki Barış’a kadar herkes kendine göre beklenti içinde.

Hamburg Üniversitesinde okuyan Erasmus öğrencileri Recep Kesimci, Okan Arı, Yasin Kılınç ve Merve Boyacı “Ülkemizden ve ailelerimizden uzakta ilk defa bir yeni yıl kutluyoruz. Tüm sevdiklerimizin ve bizi kısa sürede benimseyen Hamburg’un yeni yılını kutluyoruz” dediler.

Talih kuşunu bekliyorlar
BİR süre önce seyyar bir bayi tarafından Türkiye’den getirilen milli piyango biletlerinden alan Mustafa Küçükünal, İsmail Bakıroğlu, Osman Yeşilgöz ve Daniella Arsenau, büyük ikramiyenin kendilerine çıkmasını diliyor.

EN GÜZEL YILINIZ OLSUN
Hürriyet olarak okuyucularımıza 2013’te beş dilekte bulunuyoruz: Sabır, sağlık, para, iş ve aşk. Beş dileği niçin diliyoruz?
2013 yılı ne tür sürprizler getirecek bilmiyoruz. Ama 2013’te okuyucularımıza beş dilekte bulunuyoruz.

Bu beş dilek sırasıyla sabır, sağlık, para, iş ve aşk. Aşkı son sıraya koymamız, her şeyden önce sabır, sağlık, para ve iş geldiği, bunların aşkla ise zirve yaptığı anlamına geliyor.

SABIR: 2012 yılında Euro krizi daha da derinleşti. Yunanistan’daki kriz öteki Avrupa Birliği ülkelerine de sıçradı. Euro’nun geleceği hepimizi endişelendirdi. Euro’yu korumak için krizdeki ülkelere yardım amaçlı önemli tedbirler alındı.

Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble yeni yıla girerken, zor dönemin artık atlatıldığı mesajını verse de, 2013’te Euro krizinin nasıl bir gelişme göstereceği meçhul. O nedenle 2013’te en başta sabır diliyoruz.
SAĞLIK: Her çağ kendi hastalığını da yaratıyor. Günümüzün en yaygın hastalığı Burnout. Türkçe’de tükenmişlik olarak adlandırılan Burnout yaygın bir iş stresi hastalığı. Günümüzde iş hayatı giderek, zorlaşıyor.

İş daha da çeşitlilik kazanıyor ve karmaşıklaşıyor. Dünya günümüzde sanki çok daha hızlı akıyormuş gibi. Küreselleşme dünyayı köye indirgedi. Dünyanın her tarafından her gün ve dakika binlerce haber hızla yayılıyor. Teknik giderek hayatımızın bir parçası olurken, yeni teknik gelişmelere ayak uydurmak kolay olmuyor. Bu nedenle çağımızın hastalığı Burnout’a karşı kendimizi korumamız gerekiyor.

Almanya’da psikolojik hastalıkların yıllık tedavi masrafları 28 milyar Euro’ya ulaştı. Şirketlerin çalışanlarının sağlığını korumak için acilen önlemler alması gerekiyor. Hürriyet, okurlarına yeni gelişmelerin üstesinden yaratıcılıkla gelecekleri, sağlıklı bir yeni yıl diliyor.

PARA: 2008 yılından beri üzerimize çöken küresel ekonomik kriz, insanları esir alıyor. Geçmiş yıllardan devraldığımız sorunlar tam anlamıyla çözüme kavuşmadı. Amerika’da mali bütçe krizi halen çözülemedi.

Cumhuriyetçilerle Demokratlar son saniyede anlaşamazsa, Amerika’da bir anda vergi artışının 403 milyar Euro’ya ulaşması kaçınılmaz görünüyor. Amerika’daki ekonomik krizin derinleşmesi, tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Ancak olumlu sinyaller de var. Özellikle Almanya’da ekonomik büyüme çok yüksek beklenmese bile, iş dünyası oldukça iyimser.

Dax 2012’de Euro krizine rağmen yüzde 30 artış gösterdi. Borsa 2013’e iyimser bakıyor. Hürriyet okurlarına 2013’te cüzdanlarının dolu olmasını diliyor.

İŞ: Mali krizle işsizlik giderek artıyor. Birçok şirket üretimi, işgücünün çok daha ucuz olduğu Asya ülkelerine taşıyor. Bu durumda işsiz kalmak kolaylaşırken, iş bulmak aslanın ağzında ekmek. Hürriyet işi olmayan okurlarına 2013’te iş bulmalarını, işi olanlara da işlerinin devam etmesini diliyor.

AŞK: Falcılara göre 2013 yılı aşk ve para getirecek. Hürriyet, halen gönlü boş olanlara 2013’te kalplerini fethedecek eş bulmalarını, gönlü dolu olanlara evlenmelerini ve aşklarının daha da derinleşmesini diliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!