Güncelleme Tarihi:
1978 yılında kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nden başarıyla mezun olan Çopuroğlu, 10 yaşından bu yana içinde olduğu, yıllarca emek verdiği ve her kademesinde görev aldığı Türk cimnastiğine daha iyi ve etkin hizmet verebilmek için Türkiye Jimnastik Federasyonu başkan adayı olduğunu dile getirdi.
Çopuroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılı olan 2023'ten 1 yıl sonra düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'na tüm branşlarda, takım halinde katılmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, ayrıca 2013 Mersin Akdeniz Oyunları, 2014 İzmir Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası ile diğer uluslararası şampiyonalara odaklanarak, Türkiye adına büyük başarılara imza atmak istediklerini vurguladı.
Mevcut başkan Atilla Örsel yönetiminde asbaşkanlık görevini sürdüren Çopuroğlu, "Cimnastik özel bir spor dalı. Maalesef biz çok amaçlı spor salonlarında cimnastik yapamıyoruz. Çünkü cimnastik aletlerinin kurulması ve sökülmesi çok zor. Bir spor salonunda cimnastik aletleri kurulduğu zaman başka bir spor dalına yönelik çok amaçlı spor salonu olarak değerlendirmek mümkün değil. Yeni cimnastik salonları üretmek zorundayız" dedi.
Çopuroğlu, 6 yaşında cimnastiğe başlayan bir çocuğun 16 yaşına gelinceye kadar haftada en az 4 gün antrenman yapması şartıyla dünya çapında bir sporcu olup olmayacağının anlaşılabileceğini belirterek, "10 yıl çok uzun bir süreç. Bu çocuk 16 yaşına geldiğinde ülkemizdeki eğitim sistemi gereği, eğitimi tercih ediyor. Gençler, sporda bir gelecek göremiyorlar. Dolayısıyla biz 10 boyunca geliştirdiğimiz bir çocuğu, 16-17 yaşlarında spor camiasının dışında buluyoruz. Keşke bu çocuklara daha fazla destek sağlansa ve branş eğitimi verilse" diye konuştu.
"Ya spor ya eğitim" deyip genelde eğitimin tercih edildiğine işaret eden Çopuroğlu, "Yani bilişsel eğitim her zaman için bedensel eğitimin çok daha üstüne çıkıyor maalesef sporcularımız diğer alanı seçmek zorunda kalıyorlar. Çocuklarımızda ÖSS kaygısı var" dedi.
Kendisi de maden mühendisi olan Çopuroğlu, Türkiye'de bedensel yeteneğinin çok yüksek olmasına karşın, henüz ulaşılamayan bir sürü gencin bulunduğunu söyleyerek, "Biz madenleri de çok zor şartlarda arayıp buluyoruz ve onları çıkartıp, ihracat yapıp ülkemize döviz getiriyoruz. Aynı bu mantıkla ülkemizdeki gençlerin içerisinden bedensel yetenekleri yüksek olan çocuklarımıza her türlü desteği vererek, o çocukların olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırması en büyük hayalimiz. Bu hayalimize uygun her şeyi yapmak üzere kendimizi şartlandırdık. Ekibimizle beraber bu işin içerisinden yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Çopuroğlu'nun projeleri, arasında en dikkat çeken çalışmalar arasında ise şunlar bulunuyor: "İş dünyası, belediyeler ve sponsorluk kurumlarını harekete geçirip Ankara'da içinde federasyon binasının da olduğu bir spor kompleksini kurmak, Milli Eğitim Bakanlığı ile federasyonumuz arasında yapılacak protokollerle Cimnastik Spor Okulları projemizin hayat geçirmek, ardından okullar arası cimnastik yarışmaları düzenlemek, Türkiye Cimnastik Akademisi'ni kurmak, sakatlanan sporcuların iyileşmesi ve tekrar sağlıklı hale gelmelerine ilişkin, 'Sporcu Sağlık Sigortası'nı oluşturmak."
Diğer taraftan eski milli cimnastikçi Çopuroğlu, başkan seçilmesi durumunda, cimnastik sporunun yaygınlaştırılması ve sorunların belirlenmesine yönelik, cimnastiğin gelişimini engelleyen sorunların tespiti için "Sorunlarımızı Arama Çalıştayı" adlı eylem planını hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.