Yeni proje VASİLİK

Güncelleme Tarihi:

Yeni proje VASİLİK
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 13:16

Umut Yıldızı Derneği, ‘Vasi Projesi’ için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

TÜRKLERİ koruyucu aile olmaya teşvik amacıyla yürütülen ‘Ailenizde Bana Da Yer Var Mı?’ adlı projede istenilen noktaya ulaştıklarını belirten Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, 2013’te yeni projelerini tanıttı. Bugüne kadar Alman Gençlik Daireleri’nin koruması altındaki Türk çocuklarını kaderlerine terk etmediklerini belirten Altay, şunları söyledi:

SORUMLULUK ALACAK
“Vatandaşlarımız koruma altındaki çocuklarımızın geleceğini belirleyen ve hayatında çok büyük önemli yeri olan vasilik konusunda da yeterli bilgi sahibi değiller. Amacımız koruyucu ailesi olmayan ve gençlik dairesi koruması altındaki çocuklarımıza sahip çıkmak isteyen vatandaşlarımıza vasiliği tanıtmaktır. Vasi, genellikle çocuğun anne ve babasıdır. Ancak anne ve baba görevini yerine getiremiyorsa, mahkeme tarafından çocuğa karşı sorumluluk sahiplerinin şartları iyileşinceye kadar yetişkin başka bir kişi görevlendirilir. Bu kişiye vasi deniliyor. Vasi, 18 yaşına kadar çocuğun parasını yönettiği gibi, uygun bir yurda, koruyucu aileye veya bakıcılı bir konuta yerleşmesini sağlar.”

Yakınlarına öncelik var
DÜSSELDORF Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Emrah Kurt’un da katıldığı toplantıda Umut Yıldızı Derneği Hukuk Danışmanı avukat Nazan Topal da bilgi verdi. Topal, şöyle konuştu: “Alman medeni kanunu gereğince, vasilik şartlarını yerine getiren kişi, gençlik dairesi veya bir dernek vasilik yapabilir. Vasi yetkisi, aile mahkemeleri tarafından verilir. Çocuğu tanıyan, aileye yakın olan, dini ve kültürel açıdan çocuğun değerlerini tanıyan kimselerin öncelik hakkı bulunmaktadır. Gençlik Dairesi koruma altına aldığı çocuk için vasi seçiminde çocuğun yakınlarını öncelikli olarak değerlendirmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!