Yeni pasaporta ilk gün 24 müracaat

Güncelleme Tarihi:

Yeni pasaporta ilk gün 24 müracaat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 11:17

Yeni biyometrik Türk pasaportları için 1 Haziran'dan itibaren başvurular başlarken Hamburg Başkonsolosluğu’na ilk gün 24 kişi başvurdu. Konsoloslukta izdiham yaşanmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

YENİ biyometrik Türk pasaportları için 1 Haziran'dan itibaren başvurular başlarken Hamburg Başkonsolosluğu’na ilk gün 24 vatandaşımızın müracaatta bulunduğu, ikinci ve üçüncü gün ise bu rakamın daha aşağıya düştüğü belirtildi. Kentin Dammtor semtinde bulunan Hamburg Başkonsolosu önünde diğer günlere nazaran daha fazla bir yoğunluk görülmedi.


Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, vatandaşlarımızın yeni pasaport için endişeli olmadıklarının görüldüğünü ve bunun memnun edici olduğunu söyledi.


Hazırlığımızı yaptık
Devrim Öztürk, “Vatandaşlarımızın işlemlerini aksamadan hemen yapmak için gerekli hazırlıkları ve önlemleri aldık. İlk gün 49 yurttaşımız randevu almıştı, ancak sadece 24’ü resmen yeni biyometrik pasaport için başvuruda bulundu. Çünkü bazı vatandaşlarımız hemen yeni pasaportu alabilirim düşüncesiyle gelmiştir. Yeni pasaportların Ankara’dan geldiğini ve yaklaşık 12 gün süreceğini anlattığımızda gelen vatandaşlarımızın 25'i ilk etapta başvuru yapmaktan vazgeçtiklerini söylediler. Böylece ilk gün 24 vatandaşımızın başvurusunu aldık. İkinci ve üçüncü gün randevu sayısı daha da düştü. Başvuru yapan vatandaşlarımızın yeni pasaportları Ankara'dan geldiğinde eski pasaportla konsolosluğumuza gelerek imza karşılığı yenisini alabilecekler” dedi.

Haberin Devamı

Aceleye gerek yok
Eski pasaportların 24 Kasım 2015 tarihine kadar geçerli olduğunu hatırlatan Başkonsolos Öztürk, “Vatandaşlarımızın acele etmelerine veya tatile gitmeden biran önce yeni pasaportta sahip olayım diye bir endişeye kapılmalarına kesinlikle gerek yok” dedi.


Yeni biyometrik pasaport randevu müracaatı için www.epasaport.gov.tr internet adresine veya 0090216-4443020 nolu numaradan e-pasaport Çağrı Merkezi’ne başvurmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!