Yeni meslek eğitim projesi

Güncelleme Tarihi:

Yeni meslek eğitim projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 12:53

Kreuzberg Eğitim Merkezi (BWK) ile Georg-Schlesinger Okulu (OSZ), 9 Şubat 2009'de start alacak olan proje makine teknisyenliği alanında meslek eğitimi almak isteyen Türk gençler arıyor.

Haberin Devamı

Berlin'de Türk ve göçmen kökenli gençlere yönelik iki dilli ve çok kültürlü makine teknisyenliği meslek eğitim projesi başlatıldı. 9 Şubat 2009'da start alacak olan makine teknisyenliği meslek eğitimine meraklı Türk gençleri aranıyor.
Kreuzberg Eğitim Merkezi (BWK) ile Georg-Schesinger Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği proje çerçevesinde sunulacak olan makine teknisyenliği eğitimi için göçmen kökenli ve özellikle de Türk gençleri aranıyor.
Makine Yapım Tekniği Georg Schlesinger Meslek Eğitim Okulu ile BWK arasında başlatılan projede gençler 3,5 yıl süren meslek eğitiminin son altı ayında bitirme sınavlarına hazırlanacaklar. İngilizce ve ağırlıklı olarak Almanca'larını geliştirecek olan gençler, eğitim süresinde adilleri Türkçe'yi de geliştirecekler. Sanayi ve Ticaret Odası'nın (İHK) düzenlediği bitirme sınavlarında başarı gösterenler makine teknisyenliğinde usta olurlarken, yüksek okulda da mühendislik tahsili yapma imkanını kazanacaklar.
'Acele edin'

Meslek eğitimi almak isteyen Türk gençlerinin başvuru konusunda acele etmelerini isteyen BWK Müdürü Nihat Sorgeç, '9 Şubat 2009'da başlayacak olan 3,5 yıllık sanayi teknisyenliği meslek eğitimi alanlar iş piyasasında kolayca yerini alabilir. Eğitim sonunda IHK'nın düzenlediği bitirme sınavlarında başarılı olanlar hem sanayi teknisyeni, hem de lise diplomasına eş tutulan 'Fachhochschulreife' sahibi olup yüksek okulda mühendislik tahsili yapma imkanı kazanacaklar. Günümüzde kalifiye elaman olmayanların iş piyasasında yer almaları mümkün değildir. İki dilli ve kültürlü kalifiye eleman olarak yetişicek olan bu gençler, vakit geçirmeden 030-617 929-40 numaralı telefonuna başvurup Sayın Stralucke'den bilgi alabilecekleri gibi BWK, Cuvrystrasse 34, 10997 Berlinadresine veya Kühleweinstrasse 5, 13409 Berlin adresindeki Goerg-Schlesinger-Schule'ye yazılı başvurabilecekler. Okuldan bilgi almak isteyenler de 30-497906-27 numaralı telefondan sayın Wachtel'e başvurabilecekler.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!