Yeni kabine tepki topladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni kabine tepki topladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 11:17

Corbyn’in yeni kabinesinde kadınların sayısının azlığı tepki topladı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin yeni ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn, İşçi Partisi’nin yeni gölge kabinesinde yer alacak isimleri Pazar akşamı geç saatlerde basına açıkladı.

Bir önceki İşçi Partisi lideri Ed Miliband’ın gölge kabinesinde önemli pozisyonlarda bulunan John Reed, Rachel Reeves ve Trisham Hunt gibi isimlerin “Corbyn için çalışmayacaklarını” belirterek görevlerinden istifa etmesi nedeniyle, kabineye seçilecek isimler İngiltere’de heyecanla bekleniyordu.

Yeni kabine tepki topladı


İşçi Partisi’nin radikal-sol kanadında bulunmakla suçlanan ve kendisini sosyalist olarak tanımlayan Corbyn liderlik yarışında kendisine rakip olan Andy Burnham’ı İçişleri gölge Bakanı ve önde gelen müttefiklerinden John McDonnell’i da Maliye gölge Bakanı olarak atadı.

Yeni kabine tepki topladı


Hilary Benn Dışişleri gölge bakanı olarak kabinedeki rolünü korudu.Miliband döneminde İşçi Partisi’nin parlayan yıldızlarından biri olan hatta bir dönem liderliğe de adaylığını koyacağı iddia edilen Chuka Umunna ise Corbyn’in kabinesinde kendine yer bulamadı.

İşçi Partisi destekçileri Corbyn’in kabinesindeki en önemli üç rolü de erkeklere verilmesini eleştirirken yeni liderin kendisini destekleyen kadınları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Ancak Corbyn’in destekçileri en önemli üç rol erkeklere gitmiş olsa da kabinenin geri kalanında kadınların çoğunlukta olduğuna dikkat çekti.

Yeni kabine tepki topladı


İşçi Partisi’nin yeni kabinesinde Angela Eagle İş gölge bakanı, Heidi Alexander Sağlık gölge bakanı, Lucy Powell Eğitim gölge bakanı, Diane Abbott ise Uluslararası Kalkınma gölge bakanı olarak seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!