Güncelleme Tarihi:
Daktilo klavyesinin tuşları sert olduğundan tuşlara şiddetle vurmak gerekir. O nedenle bilgisayarda yazarken, halen daktiloyla yazıyormuş gibi çat çat döverek yazarım. Zaten daktilo çağı çocuklarıyla bilgisayar çağı çocukları klaviye başında hemen farkedilir. İkincisi tuşları okşar gibi tıkır tıkır ses çıkarmadan yazar ve daktilo çağı çocuklarıyla “ağbi tuşları kıracaksın” diye dalga geçer.
Bilgisayar sayesinde internet çağı başladı. Dünya internetle, “World Wide Web” deyimiyle 1991’de tanıştı ve internet hızla gelişti. Bankalar, alışveriş merkezleri sanal şubelerini açtı. Bunu gazeteler, televizyonlar ve radyolar izledi. Bugün insanlar zamanı televizyon önünden daha çok internet önünde geçiriyor. İnternetsiz bir dünya insanın taş devrine geri dönmesi olarak algılanıyor.
İnternet yaşamı çok daha kolaylaştırdı. Bilgi alışverişini, iletişimi hızlandırdı. Elbette bir gazeteyi insanın eline alıp evire çevire okumasının hazını internet vermez. Ancak hızla bilgi sahibi olmak, gelişmeleri anında kullanıcıya iletmek, internetin de en büyük avantajı.
Hürriyet Avrupa baskısı da bu yeni çağa duyarsız kalmadı. Okuyucularını sıcağı sıcağına bilgilendirmek amacıyla 22 Temmuz 2004’te Hürriyet Avrupa www.hurriyet.de adresiyle ilk internet sayfasını açtı. 7 yılda hızla büyüyen talebe cevap verebilmek için hep kendini yeniledi.
Geçtiğimiz yıldan beri Hürriyet Avrupa’nın internet sayfası başında yeni ve genç bir ekip var. Bu genç ekip şimdi çok daha modern, yepyeni bir Hürriyet Avrupa internet sayfası düzenine geçti ve bol fotoğraflı, siyasetten ekonomiye, spora, magazine, sağlığa kadar uzanan haberlerle Hürriyet Avrupa’nın internet sitesine büyük bir zenginlik getirdi.
Bu yeni sayfayı ziyaret etmenizi hararetle tavsiye ediyorum.