Yeni Başkonsolos'tan çağrı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Başkonsolostan çağrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 11:56

Berlin Başkonsolosluğuna atanan Ahmet Başar Şen, başkentteki Tük sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini Türkevi’nde ağırlayarak kendileriyle tanıştı.

Haberin Devamı

Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Şen, "El ele takım ruhu içinde bu toplumun özellikle de çocuklarımızın eğitimi başta olmak üzere kültürel ve sosyal alanlarda ortak çalışma yapmamız gerekir. Derneklerimiz arasında birlikteliği ve güç birliğini sağlayarak iş yapma niteliğini artırmalıyız. Bölünerek küçük parçalara ayrılmak yerine birlik ruhu içinde hareket edip birarada iş yapma yeteneğimizi artırmamız gerekir" dedi.

Siyaset önemli Türk insanının bu ülkede kalıcı olduğunu dile getiren Şen, Alman siyasetinde de başarılı olmanın önemine işaret etti.

Alman siyasi partilerinin yönetiminde, eyalet ve federal düzeyde Türk kökenli milletvekili olmak üzere bakanında olduğunu belirten Şen, bu siyasetcilerin desteklenmesini istedi. Her sorunun çözümünün siyasetten geçtiğini söyleyen Şen, gençlerin aktif siyasete atılmalarını isterken, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı konusunda da çok uyanık olunması gerektiğine işaret etti.

Yabancı düşmanlığıyla mücadelede ortak hareket edilmesini isteyen Şen, bu konuda mücadelede Almanlarla ortak porojeler yapılması gerektiğini svaundu. Toplumsal hedeflerimiz olmalı Berlin ve Almanyada’ki Türk toplumunun ekonomik , siyasi ve eğitim alanındaki başarılarının küçüksenemeyecek ilerlemeler kaydettiğine değinen Şen,

"Türk toplumu olarak içinde yaşadığımız ülkeye entegresağlayan bireyler olarak toplumsal hedeflerimiz olmalıdır. Bunların ilki çocuklarımıza sahip çıkmak ve onların yaşadıkları Alman toplumu ve eğitim sistemi içinde başarılı olabilmeleri için iyi bir eğitim almasına yardımcı olmalıyız. Çocuk ve gençlerimizi Alman eğitim sistemi içinde motife ederken, kendi örflerini, adetlerini , kültürlerini, dillerini ve dinlerini bırakmadan onlara sahip çıkarak; öz kültürleri ve kendi benlikleriyle birlikte burada başarılı olmaları bizim için en tercih edilebilir yöntem olmalıdır. Milli eğitim bakanlığımıza bağlı 55 öğretmen Türkçe ve Türk kültürü dersleri vermesine karşın bu derslere yeterince öğrenci sağlamada başarılı olamıyoruz. Bu derslerin müfredat dışı olması nedniyle çocuklar yeterince ilgi göstermiyor. Bundan dolayı Türkçe ve Türk Kültürü derslerini Alman müfredat programona girmesi ve Türkçe’nin yabancı dil olarak kabul edilmesi için birleite mücadele edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sosyal sorunu olan yavrulara sahip çıkmalıyız Berlin’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkonsolos Şen, gençlik daireleri tarafından zorla veya herhangi bir nedenle alınan çocuklara kendi küitürü ve iancında Türk ailelerin sahip çıkmasını istedi.

Ekonomik alanda Türk girişimcilerin başarılı bir grafik çizmesinin sevindirici olduğuna iaret eden Şen,

"Türk-Alman sanayi ve Ticaret Odası (TD-İHK), Türk Alman İşadamları Birliği (TDU), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Barex derneği gibi birçek giricimci güzel çalışmalar yapıyor. Başarılı olan bu işadamlarımız sosyal sorumluluk da üstlenmelidirler. Batı toplumunda bu unsur öne çıkmaktadır. İşadamlarımız başta çocuklarımızın eğitimi olmak üzere engellilere, yaşlılara sahip çıkmaları gerekir" derken gençlerin toplumda başarılı olmaları için onların boş zamanlarını değerlendirmeleri için spor, müzik veya herhangi bir hobi ile uğraşmalarını istedi.

Takın ruhunun geliştirilmesinin önemide değinen Şen, disiplin ve öz güvenin bu tür takım ruhuyla geliştiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!