Güncelleme Tarihi:
Hollandaca dil bilgisi başta olmak üzere Hollanda toplum yapısını içeren Uyum Kursları'nı Zaandam kentinde başarıyla bitiren Türk kökenlilerin diploma sevinci buruk oldu. Türk kökenli kursiyerler, kendilerine hediye olarak verilen yemek kitabındaki dolma, içli köfte, karnabahar salatası ve mercimek çorbasının "Kürdistan’a özgü yemekler" olarak gösterilmesini eleştirdiler.
Hollandalı Anita Peereboom ile Xaviera Plas’ın yazdığı ‘Yeni Hollandalıların Dünya Yemekleri’ adlı 128 sayfalık kitapta Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Angola, Sierra Leone, Ermenistan, Gürcistan, Suriye, Afganistan, Azerbaycan, Çin ve ‘Kürdistan’ mutfaklarından yemek tarifleri yer aldı. Türkiye’nin adının anılmadığı kitapta tarifleri verilen dolma, içli köfte, karnabahar salatası ve mercimek çorbası "Kürdistan’a özgü yemekler" olarak tanıtıldı. Kitabın ilk sayfasında “Zaandam Belediyesi olarak, Uyum Diploması'nı aldığınız için sizi tebrik ediyoruz” mesajı yer alıyor.