Yasa sonrası ilk sünnet yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yasa sonrası ilk sünnet yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 13:49

ALMANYA'DA geçen hafta Federal Meclis tarafından onaylanan “Sünnet Yasası” sonrası Hamburg’da ilk sünnet gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sadece Hürriyet’in katıldığı sünnette doktor Mustafa Yoldaş, 4 yaşındaki küçük Kayra’yı sünnet etti.

Altona semtindeki Dr. Yoldaş’ın muayenesinde gerçekleşen operasyonda Adem-Funda Akman çiftinin dört yaşındaki oğulları Kayra, “Sünnet Yasası” sonrası Hamburg’da korkmadan sünnet olmanın sevincini yaşadı.

Yoldaş “ Sünnet artık sağlam bir zeminde”
Yasak sonrası ilk sünnetini gerçekleştiren Dr. Yoldaş, “Bu yasanın kabul edilmesi çok önemli bir olay. Yasa ile bizde bir belirsizlikten kurtulmuş olduk. Doktorlar artık sağlam bir zeminde, 5 bin yıldır uygulanan geleneği devam ettirmekde daha rahat hareket edebilirler.”

Sünnet’in küçük de olsa bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Yoldaş,

”Sünnet operasyonun, azami derece de hassas, temiz ve hijyenik ortamda olmasına dikkat edilmelidir. Almanya’da sünnetin serbest olması hem Yahudi hemde Müslüman inanca sahip insanların çocuklarını sünnet ettirmesinin, önünde hiç bir engel yoktur” diye konuştu.

Akman çifti: “Ön yargı kırıldı”
Sünnet operasyonu sonrası mutlulukları gözlerinde okunan Akman çifti,

“Biz bu yasanın çıkmasını bekliyorduk. Bu yasak bir ön yargıydı ve bu ön yargının kırıldığı için çok mutluyuz. Tüm Müslümanlara hayırlı olsun” dedi.

Yasa ne getiriyor
Kabul edilen yasada, ebeveynler oğullarının, eğitim ve sağlığı göz önünde bulundurularak sünnet ettirebilecek.

Sünnet operasyonunu doktor veya bu konuda uzmanlar tarafından hijyenik bir ortamda ve çocuğa acı vermeden yapılması ön görülüyor. Sünnet öncesi, anne ve babaya bu konuda riskler belirtilerek, çocuğun sağlık ve selametini tehdit eden durumlarda ise sünnete izin verilmemesi isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!