‘Yasa dışı anıtı kaldırın’

Güncelleme Tarihi:

‘Yasa dışı anıtı kaldırın’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 17:52

Almanya’nın Köln kentinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ‘Yasa Dışı Soykırım Anıtı Kaldırılsın’ adıyla bir gösteri düzenlendi. Gösteri, ‘sözde soykırım’ anıtının bulunduğu Köln Kurt–Rossa Meydanı’nda yapıldı.

Haberin Devamı

ÖNCÜ Gençlik Derneği ile Vatan Partisi üyelerinin organize ettiği gösteride, yağışlı havaya rağmen ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle çok sayıda vatandaşımız anıtın kaldırılması için slogan attı. Aynı meydana gelen 15 kadar Ermeni vatandaşını polis koruma altına alarak olay çıkmasını engelledi. Organizatörlerden Ali Aker, protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, “Yüreğiniz yetiyorsa getirin, çağırın tarihçilerinizi bu soykırım yalanını konuşalım. Bizler ne ırkçıyız ne de sağcı. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatansever evlatlarıyız, Atatürk’ün çizgisinde Türk milliyetçisiyiz” dedi. İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara da değinen Aker, “Bugün, bu asırda zavallı masum insanlar öldürülüyor. Onların Yahudi, Hıristiyan, Müslüman olmasından bahsetmiyoruz. Bizde, canlar önemli. Bizde, kan dökmek haramdır. Bir canın ölmesi insanlığın ölmesidir. İnsanların öldürülmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü yapılan soykırımı lanetleme gösterisinde vatandaşlarımız “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganları atarken, taşınan dövizlerde “AİHM: 1915 soykırım değildir”, “Köln Belediyesi, anıtı kaldırma kararını uygula” ifadeleri yer aldı.

‘Yasa dışı anıtı kaldırın’
‘Yasa dışı anıtı kaldırın’

‘Yasa dışı anıtı kaldırın’

‘Yasa dışı anıtı kaldırın’

BAKMADAN GEÇME!