Yardıma koştular

Güncelleme Tarihi:

Yardıma koştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 10:41

ALMANYA’nın Dortmund kentinde Dortmund Alevi Derneği’nde 5 yaşındaki Cem Çiçek’in doğuştan yakalandığı bağışıklık sistemi zayıflığı hastalığı HLH’den kurtulması için tükürük testi yapıldı.

Haberin Devamı

Cem’i yaşatacak kök hücrenin bulunabilmesi için dernek üyeleri ve çevreden gelenler teste katıldı. Bağış yapanların kayıt altına alındığını söyleyen Düsseldorf Kemik İliği Bankası Yetkilisi Oktay Demirel, bağış yapacak olanların kulak çöpü ile 30 saniyelik kısa bir sürede bağışını yaptığını ifade etti. Bağış yapacakların 18-55 yaş aralığında olması gerektiğine değinen Demirel, ayrıca bağışçının sağlıklı olması gerektiğini dile getirdi.

Tükürük testi kampanyasını bir insanlık görevi olarak gördüklerini ve Cem’in yanı sıra diğer tüm hastalara da yardım etmek istedikleri için kampanyaya katıldıklarını söyleyen Dortmund Alevi Derneği Başkanı Aziz Aslandemir, “Üyelerimiz gün boyunca test yaptıracaklar. Ayrıca bugün üyelerimiz tarafından toplanan parayı Kemik İliği Merkezi’ne araştırmalara destek vermek için bağışlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!