Güncelleme Tarihi:
Koordinatör Sosyolog Yakup Keskin bugüne kadar 3000’e yakın insanın hızlı ve formalitesiz yardımdan yararlandığını belirterek şu bilgileri verdi:
“ Bizlerden başka yardım merkezimizde Sosyal pedagoglar Özlem Öz ile Hürriyet Yılmaz da görev yapmaktadır. Acil yardım hattı hizmetlerinden Sosyal ve psikolojik açıdan zor duruma düşmüş ( krize girmiş) kişiler, bu kişilerin aile üyeleri, dostları ve arkadaşları faydalanabilir. “
RUHSAL BUNALIMLAR FARKLIDIR
Ruhsal bunalımlar ve sosyal krizlerin farklı nedenleri olabileceğini anlatan Genel Müdür Heiner Dehner, bunların depresyon, aile içi şiddet ve anlaşmazlıklar, intihar düşünceleri, ayrılık, yas, kararsızlık, korku, endişe, bağımlılık, işsizlik, psikolojik rahatsızlıklar ve benzeri nedenler olabileceğini vurguladı.
BİREBİR GÖRÜŞME VEYA TELEFONLA YARDIM
Sosyal Pedagog Gülsan Çiçek Boz ise, görüşmelerin birebir veya telefonla olduğuna atıfta bulunarak, istenirse ev ziyaretleri ile de yardım hattının hizmette olduğuna işaret etti. Tüm görüşmelerin gizli tutulduğunun altını çizen Boz, hizmetlerimiz ücretsiz” dedi
Başkonsolos Asip Kaya, Orta Frankonya Türkçe Acil Yardım Hattı Merkezi ile yakın işbirliği içinde olacaklarını ve konsolosluk olarak yardıma hazır olduklarını belirtti.
Türkçe Acil Yardım Hattına Almanya içinden 0911- 42 48 55- 60 numaralı telefondan Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri saat 20.00 -22.00 arasında ulaşmak mümkün. Sair zamanlar ise, telesekreter aracılığı ile randevu alınabilecek.