Yardım gecesi

Güncelleme Tarihi:

Yardım gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 21:47

Frankfurt Gaziantep Toplumu geleneksel hale getirdiği kültür ve eğlence gecesinin gelirini engelli çocuklara bağışlayacak. Gecede Gaziantepsporlu Cenk Tosun'un forması açık artırmayla satıldı.

Haberin Devamı

Almanya'da yaşayan Gazinantepliler, engelli çocuklar için seferber oldu. Geliri Gaziantep'te engelli çocuklara verilmek üzere Frankfurt Gaziantep Toplumu'nun 6. kez düzenlediği kültür ve eğlencesinde, vatandaşlarımız çocuklara birer tekerlekli sandalye kazandırmak için birbiriyle yarıştı. Frankfurt'tan Gaziantepspor'a transfer olan Cenk Tosun da akülü bir tekerlekli sandalye ve imzalı formasını vererek katkıda bulundu. Frankfurt Griesheim Saalbau Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'de 8 milyon 500 bin engelli bulunduğuna işaret eden Gaziantep Toplumu Başkanı Mehmet Göğüş, sosyal sorumluluk projesi kamsamında gecenin gelirinin Gaziantep Valiliği ve Belediyesi'nin belirleyeceği çocuklara verileceğini söyledi.

HEMŞERİLİK RUHU ÖLMEDİ
Hemşeri derneklerinin çok faydalı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Frankfurt Muavin Konsolosu Ömer Bedir ise "Siz gurbette yaşıyorsunuz. Gurbette daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuluyor. Bu seferberliğiniz Avrupa'daki vatandaşlarımızın ne kadar yardımsever olduklarının bir göstergesidir. Gurbette kültürel varlığınızı, aile yapınızı güçlendirerek koruyabilirsiniz. Ailenin yanısıra hemşerilik ruhu da önemlidir. Çocuklarınıza düzgün Türkçe öğretin. Onlara anadil bilincini mutlaka verin. Çocuklarımızın lise ve ardından üniversitelere gitmesi vatandaşlarımızın konumunu değiştiriecektir" diye konuştu. Eğlence gecesinde İzmir Gelişim Orkestrası, genç sanatçılar Deniz Alev ve Serhat Dündar ile Türk Kültür Merkezi Halk Oyunlar ekibi sahne aldılar. Gaziantepsporlu Cenk'in imzalı formasını, açık artırmada 250 Euro veren Teyfik Özcan adlı futbolsevere aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!