Yanmış yemekler kanser yapıyor!

Güncelleme Tarihi:

Yanmış yemekler kanser yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 12:20

İngiltere Yiyecek Standartları Enstitüsü (FSA) aşırı pişmiş patates kızartması, fırında patates ve ekmeğin içinde kansere yol açtığı kanıtlanmış bir  toksinin yüksek oranda bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı. 

Haberin Devamı

Ekmek ve patateste bulunan amino asitlerin 120 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda su ve şekerle etkileşime girerek Akrimalid isimli kanserojen bir kimyasalın ortaya çıkmasına neden olduğunu söyleyen uzmanlar, ekmek ya da patates gereğinden fazla pişirilirse bu maddenin oranının da hızla artmaya başladığını dile getirdi.

Yanmış yemekler kanser yapıyor



FSA’dan yetkililer bu nedenle halka yemek yaparken patateslerin “açık bir altın renginde” kalmasına dikkat etmelerini ve ekmeklerini de olabildiğince az kızartmalarını söyledi.  

FSA’ın baş bilimsel danışmanı Profesör Guy Poppy, konuyla ilgili İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Yaptığımız risk araştırması yiyecekler nedeniyle maruz kaldığımız Akrimalid oranlarının kansere yakalanma riskimizi artırıyor olabileceğini gösterdi. Biz insanlara bazı yiyecekleri tüketmekten vazgeçmelerini söylemiyoruz. Ancak evde yemek yaparken patateslerin açık bir altın rengi olmasına, ekmeklerin ise kabul edilebilecek en az miktarda kızartılmasına dikkat etmek gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!