Yanlış teşhis çilesi

Güncelleme Tarihi:

Yanlış teşhis çilesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 18:21

Alerjik astım hastası S.G. kür için gittiği evinden 600 km uzaklıktaki Hamburg'daki klinikten yanında götürdügü 3 yaşındaki çocuğunu test yapılmadan domuz gribi teşhisi koyulması nedeniyle alel acele taksiyle evine gönderildi. Eşi ve çocuğunu yapılanların haksızlık olduğunu söyleyen S.G.'nin eşi T.G., "Klinik hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Haberin Devamı

HESSEN Eyaleti'nin Weinheim kentinde yaşayan S.G (34) adlı Türk kadın, alerjik astım hastası olması nedeniyle gittiği Hamburg’daki Segeberger Kliniği’nden yanında götürdüğü 3 yaşındaki çocuğuna domuz gribi teşhisi koyulması nedeniyle evine gönderildi. Oğlunu bırakacak kimsesi olmadığı için yanına aldığını ve kliniğin anaokuluna giden çocuğunu ateşlenince doktora götürdüğünü söyleyen S.G., "Gittiğimiz doktor elini oğlumun başına koydu ve halsiz oluşunu gerekçe göstererek domuz giribi teşhisi koydu. Domuz gribi testi bile yapılmadan bizi kliniğe geri gönderdi. Kliniğe geri geldiğimizde doktorun telefonla kliniği arayıp haber verdiğini öğrendik. Klinik görevlileri bizi bir odaya koydular. Dışarı çıkmamıza bile izin vermediler" Daha sonra bizden derhal kliniği terketmemiz istendi. Eşim 630 km uzaklıkta Weinheim’daki evimizde kalıyordu. Eşimin Hamburg’a gelip bizi alması uzun sürer diye bir taksi tuttular ve taksiyle bizi Weinheim’a gönderdiler. Taksiciden de eve gittiğimizden emin olmasını istediler. Sanki büyük bir suç işlemiş, ya da vebalıymış gibi bizi kapı önüne koydular“ diye konuştu.

Oğlum sağlıklı
Klinik yetkililerinden oğlunun bir hastaneye kaldırılıp domuz gribi testi yapılmasını istediğini belirten S.G., “Klinik görevlilerine tamam oğlum diyelimki domuz gribi. O zaman bir hastaneye gönderin tedavi olsun, ya da test yapılsın dedim. Ama kesinlikle kabul etmediler ve derhal kliniği terketmemizi istediler. Ya oğlum gerçekten domuz gribi olmuş olsaydı ve yolda başına bir şey gelseydi bunun sorumlusu kim olacaktı. Weinheim’e geldikten sonra aile doktorumuzu aradık ve durumu anlattık. Ancak oğlumun daha sonra ateşi düştü ve şimdi çok iyi. Doktora bile gitmemize gerek kalmadı. Bize yapılanı anlamakta güçlük çekiyorum“ dedi.

"Suç duyurusunda bulunacağım"
S.G’nin eşi T.G ise eşi ve çocuğuna yapılanın haksızlık ve gurur kırıcı olduğunu vurgulayarak, “Bu tutumu kesinlikle kabul edemeyiz. Eşim ve oğlumu bir suçlu gibi taksiye bindirip eve gidip gitmediklerini taksiciye kontrol etmesini tembih eden Hamburg’taki klinik görevlilerini şiddetle kınıyorum. Domuz gribi yeni ortaya çıkmış bir hastalık değil. Yaklaşık bir senedir dünyanın her yerinde domuz gribi konuşuluyor. Almanya’da demekki hastaneler bu salgın hakkında gerekli tedbirleri almamışlar. Avukatımla görüştüm, test yapmadan domuz gribi teşhisi koyan doktora ve ailemi kapı dışarı eden klinik hakkında suç duyurusunda bulunacağım“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!