Yahudilere şiddet uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yahudilere şiddet uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2023 18:17

Almanya’da Yahudilere karşı Nazı döneminde olduğu gibi Hamas’ın bir ‘Kristal Gece’ (Kırık Camlar Gecesi) operasyonuna girişebileceği uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

HAMAS’ın giriştiği saldırılara karşı İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü operasyonlar nedeniyle Yahudilere karşı kin ve nefret artarken, Hamas’ın Almanya’daki sinagoglar ile İsraillilere ait kurum ve kuruluşlara eylemlerde bulunabileceği uyarısında bulundu. Thüringen Eyaleti Anayasa Koruma Başkanı Stephan Kramer, Hamas’ın dünyanın her yerinde Yahudilere ait restoranlara, marketlere, dükkânlara ve sinagoglara saldırı çağrısında bulunduğuna dikkat çekerken, 9 Kasım 1938’de Nazi döneminde de olduğu gibi “Bazı Filistinliler çok açık bir biçimde bir çeşit ‘Kristal Gece’ 2.0 (Kırık Camlar Gecesi) talep ediyorlar” dedi. İsrail Büyükelçiliği de, sosyal medya X hesabından, “Damarlarda kan dondurucu bir durum” paylaşımında bulundu.

400’DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Nazi döneminde 1938 yılında 9 Kasım’ı 10 Kasım’a bağlayan gece Almanya’nın çeşitli kesimlerinde Yahudilere ait sinagoglar, mağazalar, konutlar, kurumlar kundaklanıp, mezarlıkları tahrip edilmiş ve 400’den fazla kişi de öldürülmüştü. Son uyarılar üzere başta Berlin olmak üzere aralarında birçok Alman’ın da bulunduğu Berlinliler, sinagoglar, Yahudilere ait çocuk yuvaları ve okullar ile market ve mağazaların önlerinde nöbet tutmaya başladı. Polis tarafından güvenlik önlemleri de artırıldı.

Haberin Devamı

FAESER: SIFIR TOLERANS
Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, Yahudi düşmanlığına has ve kine Almanya’da yer olmadığını yineledi. Almanya’nın da Almanların da İsrail’in ve Yahudilerin yanında olduğunu belirten Bakan Faeser, İsrail düşmanlığına karşı “Sıfır tolerans” dedi. Öte yandan Almanya’da hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Başkanı Lars Klingbeil da, “Kim Almanya sokaklarında Hamas’ın saldırılarını kutlarsa ve Alman vatandaşı değilse, sınır dışı edilmelidir. Hukuk devletinin bize verdiği tüm imkanları kullanarak bunu gerçekleştireceğiz” dedi. Hükümetin Alman vatandaşlığını geçme koşullarını kolaylaştırmak için harekete geçtiğini de hatırlatan Klingbeil, “Bizim değerlerimizi paylaşmayana, anti semitizmi ve terörü destekleyene Alman pasaportu yok” açıklamasında da bulundu.

BAKMADAN GEÇME!