Yabancılar giderse Almanya çöker

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar giderse Almanya çöker
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 10:13

ALMANYA’nın Frankfurt kentindeki Frankfurter Rundschau Gazetesi salonunda, ‘Yabancıların Olmadığı Bir Almanya’ adlı kitap tanıtıldı.

Haberin Devamı

Pitt von Bebenburg ile Matthias Thieme’nin kaleme aldığı ve Redline Yayınevi’nde çıkan kitapta yabancıların yaşamadığı bir Almanya senaryosu dile getirilmeye çalışılıyor.

Senaryoya göre Almanya’da ekonomik durumun kötüleşmesi ve Euro’nun ortadan kalkması ile birlikte Almanya genelinde yaşayan Alman vatandaşlığına geçmemiş bütün yabancıların Almanya’yı terk etmesi isteniliyor. Belirli tarihe kadar Almanya’yı terk edenlere destek sağlanıyor. Gönüllü gitmeyenler ise zorla gönderiliyor. Kitapta yabancıların bulunmadığı bir ortamda Almanya’da iş hayatı, Almanya’da kültürel hayat ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

Ünlü Politikacı Daniel Cohn - Bendit ile yapılan söyleşide, ‘Böyle bir durumda iç savaş çıkar’ başlığı ile verilirken, Eğitim Bilimci Wassilios E. Fthenakis ile yapılan söyleşi, ‘Eğitim sistemine atom bombası düşmüş gibi olur” başlığı ile yer alıyor. Frankfurt kentinde yaşayan ekonomi uzmanı Baki Irmak ile yapılan yedi sayfalık söyleşi ise, ‘Borsa aniden çökerdi’ başlığı ile veriliyor.

Bu tehlike var
Kitabın tanıtımında konuk olarak söz alan Hessen Eyaleti Yabancılar Meclisleri Birliği Başkanı Corrado Di Benedetto Almanya’da ırkçılığın artığını, Federal Meclis düzeyinde bile zaman zaman yapılan açıklamaların bunu desteklediğini hatırlatarak, “Kısa bir süre önce Alman vatandaşı oldum. Hem İtalyanım, hem Alman. İkisi arasında bir seçim yapmak istemem. Bu kitaptaki senaryonun gerçekleşmemesi için toplumca uyanık olmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!