Wüst de vatandaşlık için İsrail şartı istedi

Güncelleme Tarihi:

Wüst de vatandaşlık için İsrail şartı istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 15:10

KRV Başbakanı Wüst de diğer Alman politikacılar gibi Alman vatandaşlığına başvuranlar için ‘İsrail’ şartı getirilmesini istedi. Wüst, “İsrail’in var olma hakkına bağlı olanların Alman vatandaşı olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hendrik Wüst, Almanya’daki Yahudi karşıtı gösterilere verilecek cezaların sertleştirilmesini istedi. Bu konuda ceza yasalarının önemli ölçüde sertleştirilmesinden yana olduğunu belirten Wüst, nefrete teşvik suçunun gelecekte İsrail’in var olma hakkının inkârını da kapsayacak şekilde ülke çapında genişletilmesini istedi. İsrail’in varlığını tehdit eden ve İsrail devletinin yok edilmesini ima eden “Nehirden denize, Filistin özgür olacak” gibi sloganlar, gelecekte soykırım inkârıyla aynı şekilde cezalandırılması anlamına geliyor. Bu tür suçlarda 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Wüst, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, anayasal devletin ‘etkili araçlara’ ve polisin de ‘yasal netliğe’ ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘ALMAN OLMANIN BİR PARÇASI’
Wüst, “İsrail’in var olma hakkının inkârı, soykırımın inkârı kadar insanlık dışıdır. Bu yüzden aynı şekilde cezalandırılmalıdır” dedi. Yakın zamanda Meclis’te oylanacak vatandaşlık yasasına da gönderme yapan Wüst, İsrail’in devlet olarak varlığını sorgulayanların vatandaşlığa alınmasının engellenmesini istedi, bu nedenle Eyaletler Meclisi’nde buna uygun bir girişimde bulunacaklarını vurguladı. Wüst, “Ülkemizin temel değerlerinden biri, İsrail’i korumaya olan bağlılığımızdır. Benim için bu, Alman olmanın bir parçasıdır. Bu nedenle sadece İsrail’in var olma hakkına bağlı olanların Alman vatandaşı olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!