Witten Herdecke Üniversitesine Türk yatırımcı talip

Güncelleme Tarihi:

Witten Herdecke Üniversitesine Türk yatırımcı talip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 12:27

İflastan geçici olarak kurtarılan özel Witten Herdecke Üniversitesi'ne bir Türk yatırımcının talip olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Almanya'nın ilk özel üniversitesi olan Witten Herdecke Üniversitesi'ni bir Türk yatırımcı iflastan kurtarmak istiyor. Geçen yılın sonunda Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) ile sponsorlar tarafından geçici olarak iflastan kurtarılan üniversiteye, Türkiye'de profesör olarak öğretim üyeliği yapan bir yatırımcı ortak olmak istiyor. Financel Times gazetesi, adı henüz açıklanmayan yatırımcının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arkadaşı ve çok zengin olduğunu yazdı.

ANLAŞMA ÇOK YAKINDA

Türk yatırımcı, Düsseldorf yakınlarındaki Langenfeld şehrinde kurulu yatırım katılımı şirketi ESİ Holding'in girişimiyle Witten Herdecke Üniversitesine talip oldu. 2006 yılında kurulan şirketin yönetim kurulu başkanı Çetin Ay, ilk kez altı ay önce üniversite ile görüşerek ilgilerini bildirdiklerini söyledi.

Anlaşmanın bir iki hafta içinde yapılmasını beklediklerini bildiren Ay, anlaşma olması halinde kendisinin üniversite vakfı kurotoryumu başkanı olacağını bildirdi. Ay, anlaşma olması halinde üniversiteyi birkaç yıl içinde dışardan paraya ihtiyacı olmayacak duruma getireceklerini belirtti. Yatırımcının ismini de anlaşma olunca açıklayacaklarını söyledi.

ADINI BİZ DE BİLMİYORUZ

Witten Herdecke Üniversitesi İşletme Direktörü Michael Anders, WAZ gazetesine yaptığı açıklamada, ESİ Holding üzerinden Türk yatırımcının ilgisini doğrularken, şu anda görüşmelerin sürdüğünü ve henüz bir anlaşma yapılmadığını bildirdi.

Anders, başka ilgili yatırımcılarla da görüştüklerini belirterek, görüşmelerin kısa zamanda olumlu sonuçlanmasını umduğunu söyledi. Üniversitenin basın sözcüsü Ralf Hermersdorfer, Türk yatırımcının adını kendilerinin de bilmediğini söyledi. Hermersdorfer, bu ayın sonunda ilgili yatırımcılarla bir anlaşma yapılmasını beklediklerini bildirdi.

ALMAYA'NIN İLK ÖZEL ÜNİVERSİTESİ

Dortmund şehri yakınlarındaki Witten'de 1983 yılında kurulan Witten Herdecke Üniversitesi, Almanya'nın ilk özel üniversitesi unvanını taşıyor. Üniversiteyi Almanya eski İçişleri Bakanı Otto Schily'nin kardeşi Dr. Konrad Schily kurdu. Tıp, Ekonomi ve Kültür Bilimleri dallarında öğretim yapan üniversitenin, çok az sayıda Türk kökenli olmak üzere bin 200 dolayında öğrencisi bulunuyor. Üniversitenin temel özelliği, bilim dallarını birbirinden kopuk olarak değil, bir bütün olarak öğrencilere sunması. Üniversite, uzun bir süredir finans krizi içinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!