Wiesbaden Bozkurt Ailesi'ni unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Wiesbaden Bozkurt Ailesini unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2011 15:45

ALMANYA'nın Wiesbaden kentinde meydana eden üzücü olayda üç ferdini kaybeden Bozkurt Ailesi'ne Wiesbaden Belediye Meclisi ve ailenin yaşadığı Biebrich semtindeki resmi yetkililer yardım elini uzattı.

Haberin Devamı

Kazada kalorifer dairesinden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitiren anne, baba ve abilerini kaybeden Sezgin ve Sercan Bozkurt kardeşlere hızlı ve bürokrasi engeline takılmadan yardım edilmesini sağlamak istediklerini belirten yetkililer, bu amaçla bir bağış kampanyası başlattıklarını duyurdular. Yetkililer aileye para yardımında bulunmak isteyen vatandaşların 'Ortsbeirat Biebrich' adına Wiesbadener Volksbank'da (BLZ 510 90000) açılan 30320301 numaralı hesaba bağışta bulunabileceklerini açıkladılar.

Sezgin'in ardından Sercan'da tehlikeyi atlattı
Zehirlenerek hastaneye kaldırılan 11 yaşındaki Sezgin Bozkurt'un hayati tehlikeyi atlatmasının ardından beş yaşındaki kardeşi Sercan'ın da sağlık durumunda iyileşme kaydedildiği bildirildi. Çocukların yoğun bakımdan çıkarıldığını duyuran yetkililer, kardeşlerin tedavilerinin tamamlanmasının ardından nasıl bir prosedür izleneceği konusunun ise yakın akrabalarının görüşleri alınarak belirleneceğini kaydettiler. Yetkililer, kardeşlerin dedelerinin yanı sıra amcalarının da Almanya'da yaşadıklarını hatırlatarak, Sezgin ve Sercan'ın velayetlerinin büyük bir ihtimal yakın akrabaları tarafından üstleneceğini düşündüklerini bildirdiler.

24 Kasım 2012'de meydana gelen olayda Özer ve Canan Bozkurt çiftinin yanı sıra 14 yaşındaki oğulları Sezer de yaşamını yitirmişti. Zehirli gazın ailenin kaldığı binadaki kalorifer dairesinden nasıl sızmış olduğu konusunda hala bir bulgu elde edilemediğini kaydeden savcılık, yapılan ilk incelemelerde gazın apartmandaki 12 daireye yayıldığının tespit edildiğini açıklamıştı. Kazanın muhtemel kaynağı olarak 2006 yılında kurulan merkezi kalorifer sisteminde teknik bir hatadan yola çıkıldığı belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!