VW işçilerinden eylem

Güncelleme Tarihi:

VW işçilerinden eylem
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2009 12:26

Alman araba üreticisi Volkswagen'nin Hannover kentindeki fabrikadan işine son verilen 200'ü aşkın işçi Stöcken idari binası önünde oturma ve açlık eylemi başlattı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu Volkswagen işçisi, işlerine son veren yönetimi protesto etmek amacıyla fabrika önünde oturma ve açlık eylemi başlattı. Yaklaşık 200 dolayında kişinin katıldığı açlık eylemi önceki akşam başladı. Başlatılan açlık eylemine ilk olarak yaklaşık 20 grup katıldı. Yarın ise işten çıkarılan 200'ü aşkın kişinin eyleme katılacağı öğrenildi.

Açlık eylemine katılan Türkler haksız yere işten çıkarıldıklarını, tekrar işe alınıncaya kadar fabrika önünde açlık ve oturma eylemi yapacaklarını söylediler.

İşimizi istiyoruz

Bu hafta içinde işten çıkarılan ve açlık eylemine katılan Türkler'den Ömer Kaya, Yusuf Atağı, Nevzat Özcan, Serkan Kapıkıran ve Barış Akçal eylem yapmaya mecbur kaldıklarını, görüşme talebinde bulunmalarına karşın VW yöneticilerinden kimseyle görüşemediklerini söylediler. Türk çalışanlar, “Son bir yıl içinde sözleşmesi biten yaklaşık bin 500 dolayında kişinin işine son verildi. Son olarak 213 kişiyi işten çıkardılar ve bunların arasında bizler de varız. Biz işimiz tekrar istiyoruz. Bizi çıkardılar ama aracı firma üzerinden tekrar işçi alacaklar. Bunların amacı ucuz işçi çalıştırmak. Amacımıza ulaşıncaya kadar açlık eylemi yapacağız” dediler.

Kadınlardan destek

Eyleme katılan Songül Batur, Necla Kocahasan, Jale Hançer ile Hülya Şahin “Bizlerde işimizden olduk. Arkadaşlarımızı Yalnız bırakmamak için buradayız. Sonuna kadar dayanacağız. Onlar gibi bizler de değişimli olarak açlık ve oturma eylemine katılacağız” diye görüşlerini belirttiler.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!