VW’de kriz toplantısı

Güncelleme Tarihi:

VW’de kriz toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 08:56

VW, içine düştüğü derin krizden çıkmanın yollarını arıyor. Dün hem Yönetim Kurulu hem de Denetleme Kurulu gün boyu kriz toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerde 5 kişilik Yönetim Kurulu bir araya geldi. Aynı zamanda 20 kişilik Denetleme Kurulu toplandı. Denetleme Kurulu’nun toplantısı geç vakitlere kadar sürdü.

YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Denetleme Kurulu, skandal nedeniyle istifa eden VW Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn’un yerine yeni başkanı da seçti. VW’nin yeni başkanı Porsche’nin şefi Matthias Müller oldu. 62 yaşındaki Müller’i zor bir görev bekliyor.

ALMANYA’DA 2.8 MİLYON

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, VW’nin egzoz gazı değerleriyle oynanmış araç sayısını Almanya’da 2.8 milyon olarak açıkladı. Almanya’da manipüle edilen araçların 1.6 ve 2 litre dizel motorlu araçlar olduğu belirtildi.

Almanya Motorlu Araçlar Dairesi, VW’den bilgisayar yazılımındaki manipülasyonu kaldırıp kaldıramayacağı konusunda bağlayıcı karar bekliyor. Dobrindt, aynı zamanda manipülasyonun ne zamana kadar kaldırılacağı konusunda da VW’den kesin bir takvim beklediklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!