Vukcevic hala komada

Güncelleme Tarihi:

Vukcevic hala komada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 17:27

Takımının antrenmanına giderken önceki gün kaza geçirip ağır yaralanan 1899 Hoffenheim'lı futbolcu Boris Vukcevic hala komada. Hoffenhaimlı futbolcular, " Arkadaşları Vukcevic için oynadılar"

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga ekibi 1899 Hoffenheim trafik kazası geçiren futbolcuları Boris Vukcevic'in hayati tehlikeyi atlatama ması takım arkadaşlarını ve sporsevirleri üzdü.

22 yaşındaki Vukcevic önceki gün takımın antrenmanına giderken direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı yönden gelen kamyonla kafa kafaya çarpışmıştı. Profesyonel kadrodaki futbolcuları Vukcevic'in kaza geçirdiğini ve hayati tehlikesinin olduğunu belirten 1899 Hoffenheim sözcüsü Holger Tromp, "Vukcevic'in komada olması başta yöneticiler olmak üzere takım arkadaşları ve teknik heyeti üzüntüye boğdu" dedi.

1899 Hoffenheim menajeri Andreas Müller ise, "Bundesliga maçı öncesi üzücü olay futbolcularımızın psikolojisini bozup morallerimizi adeta sıfıra indirdi. Futbol maçından daha önemli olan arkadaşımızın sağlığı. Her yarım saatte bir sağlık durumu hakkında bilgi almaktayız. Kalp atışı ve kan dolaşımının stabil olduğu doktorlar tarafından bildirildi. Umutlu bekleyişimizi dualarımızla sürdürüyoruz. Takımı mızın psikologları özellikle futbolcularımızla konuşup moral aşılamaktalar" dedi.

Maçı Vukcevic için oynadılar

Kafalarının ve kalplerinin arkadaşlarında olmasana rağmen Bundesliga maçında konuk FGC Augsburg ile maçı oynayacaklarını belirten Menajer Müller, "Takım ve teknik heyet Vukcevic'in ailesiyle görüştü. Ailenin "Çıkın sahaya Boris için mücadele edin" mesajını alan futbolcularımız sahaya çıkıp bu maçı arkadaşları Vukcevic için oynayacaklar. Bunun için ertelenmesi yönünde federasyona başvuru yapmadık" dedi.

Öte yandan yüzlerce Bundesliga oyuncularıda sosyal paylaşım siteleri ve twitterlerinde Vukcevic'e geçmiş olsun dilekleriyle birlikte iyileşmesi için duacı oldukları nı yazdılar. Bu futbolcular arasında Tobias Weis, Luiz Gustavo, Edson Braafheid, David Alaba und Ryan Babel, Lewis Holtby, Daniel Didavi'nde olduğu görüldü. Stuttgart alt yapısında yetişen ve dört yıl öncesi Hoffenheim'a transfer olan, 4 kez de Almanya U21 takımında oynayan Hırvat kökenli Vukcevic A Milli forma sı için henüz seçim yapmadığı biliniyordu.

Kaza nasıl olmuştu

Boris Vukcevic cuma günü öğleden sonra antrenman için Zuzenhausen'e doğru giderken Rhein-Neckar Kreis'daki Bammental ile Mauer arasındaki B 45 nolu yolda trafik kazası yapmıştı. 457 PS Mercedes marka otomobiliyle henüz bilinmeyen bir nedenle karşı yöndeki yola kayarak kamyon ile kafa kafaya çarpışmıştı. Genç futbolcu ağır yaralı olarak helikopterle Heidelberg Üniversite Kliniği'ne kaldırılarak 3 saat boyunca ameliyat ediyip tedavisine başlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!