Vize haksızlığını Ankara'ya taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Vize haksızlığını Ankaraya taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 11:56

YURTDIŞI Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 7-8 Haziran'da Ankara'da düzenleyeceği toplantıya Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU-NRW) adına katılacak olan Avukat Dr. Aziz Kaba, "Biz öncelikle, işadamlarına uygulanan vizeyi gündeme taşıyacağız. Vize sorununun gündemden düşmemesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Böyle bir çalışmayı faydalı bulduğunu belirten Dr. Kaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"STK'lar olarak biz de devletle diyalog içinde bulunmayı isteriz. Çünkü hangi sorunda nereye başvuracağımızı öğreneceğiz. Böylece sorunlara daha kolay çözüm üretilecek. Ben toplantıya TDU NRW'yi temsilen gidiyorum. Orada görüşülecek tüm konular önemli. Fakat biz öncelikle, işadamlarına uygulanan vizeyi gündeme taşıyacağız. Vize sorununun gündemden düşmemesi gerekiyor. Ankara bu konuda Almanya'ya baskıyı arttırmalı. Bazen bir Türk işadamı fuarda firması stant açtığı halde kendisi buraya gelemiyor. Rekabeti engelleyen bu haksız uygulama artık son bulsun. Bir Alman işadamı Türkiye'ye nasıl rahat gidebiliyorsa, bizim işadamlarımız da Almanya'ya öyle gelebilmeli.”

Sorun ve talepler masaya yatırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların da katılacağı toplantıda yurtdışındaki Türklerin sorunları ve talepleri masaya yatırılacak. İki gün boyunca, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye ilişkileri, vize sorunu, yurtdışındaki Türklerin anadil eğitimi, yurtdışında ailelerinden koparılan Türk çocukları ile Türk dış politikası gibi konular ele alınacak. Toplantıya Almanya'dan Amerika'ya, Avustralya'dan Kanada'ya kadar 17 ülkeden 500 temsilcinin katılması bekleniyor.

Toplantıya katılacak hükümet temsilcileri şunlar: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ile Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!