Viyana karşılaması

Güncelleme Tarihi:

Viyana karşılaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 12:25

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüştü.

Haberin Devamı

Önceki gün Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeye, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, HDP Avrupa Temsilcisi Eyyup Doru ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de katıldı. Demirtaş dün ise basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Seçim startını Viyana’dan verdiklerini belirten Demirtaş, “Biz geçici seçim hükümetinde görev alacağız. Hangi arkadaşımız görev alırsa bizim açımızdan fark etmez” dedi.

Viyana karşılaması


Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Parti Meclisi toplantısının açılışında “Bu kritik süreçte meydanı AKP iktidarına bırakmaya niyetli değiliz. Her alanda görmek istemedikleri, yok saydıkları HDP’yi burunlarının ucunda görmeye devam edecekler, buna alışsınlar” değerlendirmesini yaptı.

YSK’DAN KÜRTÇE PROPAGANDA İZNİ

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım’daki seçim öncesi basın ve yayın kuruluşlarının uyacakları yayın ilkelerine yönelik kararını yayımladı. Buna göre, siyasi parti ve adayların radyo ve televizyon kanalları ile yazılı, sözlü ve görsel basında yapacakları propagandalarda, Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçeler de kullanılabilecek, Kürtçe propaganda yapılabilecek. Yayınlar RTÜK raporları ışığında YSK’ca denetlenecek. Kuruluşlar, ırk, cinsiyet, sosyal sınıf veya dini inançları da esas alarak yayın yapamayacak.

BAKMADAN GEÇME!