Viyana’da eczaneler kas kaybına karşı bilgilendirecek

Güncelleme Tarihi:

Viyana’da eczaneler kas kaybına karşı bilgilendirecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 00:00

Viyana ve Niederösterreich eczaneleri, yaşlılıkla gelen hastalık ve kötü beslenme gibi faktörlerin de artırıcı etki yaptığı kas kaybı hakkında, üç ay sürecek bir bilgilendirme kampanyası başlatıyor.

Haberin Devamı

Tıpta ‘sarkopeni’ olarak adlandırılan kas kaybına karşı halkı aydınlatmak, tedavi ve önlem yolları hakkında bilgi vermek için düzenlenen kampanya süresince, herkes eczanelerde kas gücünü ölçtürüp, uzmanlardan bilgi alabilecek.

ÖLÇÜM YAPTIRIN

Viyana Eczacılar Odası Başkanı Andrea Vlasek, “Kampanya süresinde eczanelerde ilgi duyanlar ve sarkopeniye yakalananlar, uzmanlardan bu rahatsızlık hakkında tüm bilgileri alabilecek. Ayrıca bir el gücü ölçme aleti ve oturma pozisyonundan ayağa kalkma testiyle, kas güçlerini ölçtürebilecekler. İsteyen herkes üç ay sürecek olan ‘Tekrar Gücünü Kazan’ kampanyasına katılabilir” dedi.

NASIL TEDAVİ EDİLİR

Sağlıklı beslenme ve yeterli harekete rağmen vücudun kas kütlesinde, yaşlanmayla birlikte azalma olur. Bu azalma, vücudun yaşlanmasıyla gelen doğal bir süreçtir. Bu doğal sürecin hastalık, hormonal değişim veya kötü beslenme gibi etmenlerle hızlanmasına sarkopeni denir. Sarkopeniye yakalananlar güç kaybından dolayı bir şeyi sıkı tutmakta, uzun süre yürümekte zorluk çeker. Ayrıca oturma pozisyonundan ayağa kalkmakta da zorlanırlar. İştahsızlık nedeniyle de istem dışı kilo kaybı meydana gelir.

Sarkopeniye karşı tedbir almak için ve tedavi için düzenli hareket ve kolay kas güçlendirici egzersizler faydalı olur. Hareket ve egzersizlerle kas gücü artırılır ve sarkopeni önlenir. Tamamlayıcı gıda maddeleri sarkopeninin önlenmesinde ve tedavi edilmesinde etkilidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!