Veli Federasyonu’ndan ‘Vizyon 2023’ toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Veli Federasyonu’ndan ‘Vizyon 2023’ toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 12:23

Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu FÖTEV NRW, yeni yılın ilk toplantısını ‘Vizyon 2023’ başlığı altında yapıyor. Federasyon Eş Başkanları Dr. Aysun Aydemir ile Dr. Ali Sak, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Almanya’da anadili, eğitim ve eşit haklar için kararlı bir mücadele verecek, demokratik kuruluşlarla güç birliği yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

MERKEZİ Dortmund’da bulunan Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu FÖTEV NRW, Cumhuriyetimizin 100. yılında sivil toplum kuruluşları ile birlikte anadili, eğitim ve eşit haklar için konusunda ortak hedefler belirlemek amacıyla ‘Vizyon 2023’ başlığı altında bir toplantı düzenliyor. Dernek Eş Başkanları Dr. Aysun Aydemir ve Dr. Ali Sak yapacakları sunumda ‘Anadili ve Çok dillilik’ konusunu ele alacak, eyaletteki anadili dersleri ve eğitim sorunları hakkında bilgi verecek. Türkiye Uyum ve Araştırmaları Merkezi Vakfı çalışanı Yunus Ulusoy Almanya’da giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı üzerine görüşlerini açıklayacak.

Veli Federasyonu’ndan ‘Vizyon 2023’ toplantısı

Haberin Devamı

ÇİFTE VATANDAŞLIK TASARISI HAKKINDA SON GELİŞMELER
KRV-Seçim Hakkı Girişimi Sözcüsü Bahattin Gemici, önümüzdeki günlerde Federal Meclis’te ele alınacak olan çifte vatandaşlık yasa tasarısı hakkındaki son gelişmeleri aktaracak. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet değerlerimizin yurt dışında tanıtılması, ortak hedeflerin belirlenmesi ve kutlamalar yapılması için katılımcılarla görüş alışverişinden sonra kültür bölümüne geçilecek. Eğitimci yazar- Bahattin Gemici, yeni yayımlanan ‘Bana Seni Gerek Seni- Yunus Emre Destanı’ kitabından bölümler sunacak. Okumaya, halk türküleri sanatçısı Kazım Birlik ve ney üstadı Gül Mehmet Akkaya eşlik edecek. Toplantı saat 14.00’te, Nollendorfplatz 2, 44339 Dortmund adresinde başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!