Veli Dernekleri Federasyonu ‘eş başkanlık’ sistemine geçti

Güncelleme Tarihi:

Veli Dernekleri Federasyonu ‘eş başkanlık’ sistemine geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 13:23

Uzun yıllardır göçmen çocuklarının iyi bir eğitim almaları ve ana dillerini öğrenmeleri için kararlı bir mücadele sürdüren Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTEV-NRW) eş başkanlık sistemine geçti. Dr. Aysun Aydemir ile Dr. Ali Sak’ın eş başkan olarak seçildiği genel kurulda başkan yardımcılıklarına Ahmet Değirmenci, Bahattin Gemici, Meral Kahya, Milazim Koçtürk ve Necla Marangoz getirildi.

Haberin Devamı

DİVAN Başkanlığı’nı Kenan Kolat’ın yönettiği genel kurula katılan Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, Veli Federasyonu’nun çalışmalarını takdir ettiklerini ve destekleyeceklerini belirtti. Halk türküleri sanatçısı, Birlik Korosu şefi Kazım Birlik’in ana dil üzerine söylediği güzel türkülerden sonra Dr. Ali Sak ana dil derslerinin durumu üzerine bir sunum yaptı. Daha sonra çalışma raporu sunuldu. Seçimlerden sonra bir konuşma yapan Dr. Aysun Aydemir, “Uyumlu, güçlü bir yönetim oluşturduk. Çocukların okul dışı eğitimlerini destekleyecek, Türkçe dersine katılımın artırılması için velilere yönelik uyarıcı çalışmalar yapacak, müzikal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyecek, kültürel karşılaşmaları teşvik edecek, sorunların çözümü için bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Veli Dernekleri Federasyonu ‘eş başkanlık’ sistemine geçti
‘YILMADAN USANMADAN ÇALIŞACAĞIZ’
Eş Başkan Dr. Ali Sak ise “İlk etapta veli akademisi şeklinde eğitim seminerleri düzenleyerek bu hedeflere ulaşacağız. Özellikle Ruhr bölgesinde eğitim sisteminde artan eşitsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Bu amaçla, ‘eğitim adaletsizliğine’ karşı koyabilmek için farklı kültürlerden, okullardan ve ilgili derneklerden oluşan yetkililerle birlikte bir ‘eğitim ağı’ kurma hedefini önümüze koyduk” dedi.
‘Güçlü bir kadro ile güçlü yarınlara’ sloganıyla işe başlayan yeni FÖTEV NRW yönetim kurulu üyeleri, hedeflerine ulaşmak için velilerle birlikte öğrencilerin daha başarılı bir eğitim almaları amacıyla yılmadan, usanmadan çalışacaklarını belirttiler. Yönetime seçilen diğer üyeler ise şöyle; Genel Sekreter Turgay Tahtabaş, Ercan Gürer, Dilek Şen, Aygül Çamur, Leyla Çakmak ve Erdal Şenyürek.

 

BAKMADAN GEÇME!