Vatandaşlarım beni kalbine kazıdı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlarım beni kalbine kazıdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 19:27

Almanya Bundesliga'da son yıllarda Türk futbolcuların estirdiği rüzgara bu sezon Sinan Kaloğlu'da katıldı. Bocuhum formasını giyen Sinan Kaloğlu son maçta özellikle Bayern Münih karşısındaki başarılı futbolunu bir gol ve iki asistlikle süsledi.

Haberin Devamı

ALMAN Futbol Federasyonu'nun internet sitesi bundesliga.de'nin sorularını yanıtlayan sinan Kaloğlu Bundesliga.de'nin önce Leverkusen'e karşı bier gol, sonraki maçtada Bayern Münih'e karşı bir gol attınız. bundesliga'ya alıştınızmı? sorusuna" Evet öyle gibi. Başlangıçta Bundesliga'ya alışmak için bazı sorunlar yaşadım. Ayrıca antrenörümüzün tam fit olan, tam hızır futbolcuları kadroya aldığını gördüm. Benim de çalışmalarımı ve Laktat testi sonuçlarına bakarak ligde oynayabileceğime kanaat getirence kadroda şan verdi." dedi.

Bayern Münih'e attığınız gol sadece Almanya'da değil Türkiye'de furor yaptı? Ayrıca diğer iki golünde hazırlayıcısı oldunuz. Sana ne gibi övgüler geldi? sorularına ise sinan Kaloğlu şu yanıtı verdi:" Ailem, Arkadaşlarım başta olmak üzere çok sayıda kişilerin sevindiğini öğrendim. Türkiye'den de çok sayıda tebriklerle birlikte övgüler aldım. Fakat beni en çok bunların yanında Bayern Münih deplasmanından üç puanla dönmemez mutlu etti.

Türkiye'de Fenerbahçe maçlarında hep gol atarak Fenerbahçe'nin korkulu rüyası olan bir futbolcuydun. Hatta bir maçta Fener'e 3 gol atmıştınız. Şimdide gollerinizi Bayern Münih'e karşı atıp onların korkulu rüyasımı olacaksınız? sorusuna ise milli futbolcumuz Sinan" Büyük takımlara karşı gol atmak tabbiki ayrı bir mutlulk ve duygu verir. Eğer gelecek maçtada Bayern Münih'e karşı gol atarsam sevinirim, ama sadece takımımın galibiyetinde bu sevinç daha başka olur" diye yanıtladı.

Türkiye Ligi'nde yetenekli bir golcü futbolcu olarak tanınıyordun? Altay,Manisa, DRiyarbakır ve Bursaspor'da forma giydin. Hatta Beşiktaş ve Türkiye Milli Takımı içinde oynadın. Senin bu gelişmelerini ve şuandaki gelişmelerini kendin nasıl değerlendiriyorsun? sorusuna ise Sinan'ın şu yanıtı verdiği görüldü:" Eğer Bundesliga'da da gelecektede aynı başarıyı gösterebilirsem, iyi bir gelişme yaptığımı söyleyebilirim. Başarılı olursam Türk milli takımınıda tekrar seçilebilirim. Özellikle Bochum'da taktik yönünden çok iyi bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim."
Bochum son yıllarda hep golcü futbolcular yetiştirdi. İki yıl öncesi Gekas, geçen yıl Sestak ve bu sezonda sırada sinan Kaloğlu mu var? sorusuna ise Sinan Kaloğlu "VFL Bochum'da eskiden birçok golcü fukbolcunun forma giydiğini biliyorum. Tabibiki bende bunların arasına girmek, ismimi yazdırmak isterim. Fakat henüz çok erken, henüz iki gol kaydettim. Hedefimizin henüz başlangıcındayız. Maçtan maça bu düşüncelerin iyiye doğru gitmesin diliyorum, dua ediyorum. Bunun için de çok çalışıyorum.

Sinan'a Türkiye Ligi ile Almanya Ligi arasında fark nedir? sorusuna ise şu yanıt geldi:" Bundesliga'da daha güçlü ve mücadeleci bir futbol var. Ayrıca çok hızlı oynanıyor. İleri geri gidip gelmek zorundasın. Defansada yardımcı olman gerekiyor. Dinlenmeye fırsat verilmiyor"

Bundesliga'da seni cezbeden nedir? sorusuna ise sinan Kaloğlu" Stadyumlar şahane. Profesyonellik üst düzeyde. Taraftarlar fanatik fakat çok centilmen. Benim ülkemde de taraftarlar çok fanatik, takımalarının ve futbolcuların arkasında durup sonuna kadar destekliyorlar. Sadece Almanya'da taraftarlar Türkiye'ye göre fazla ateşli değiller.

Almanya'ya Türk futbolcunun gelmesi buradaki Türkleri sevindirdiği kesin. Türk vatandaşların seni mutlaka yemeklere davet ediyormu? sorusuna ise Sinan'ın" Eğer istemezsem, alışveriş yapmaya mecbur değilim. Beni çok iyi karşılayıp kalplerine gömdüklerini hissediyorum. bende bu sevgilerine karşı başarılı olup atacağım gollerle karşılık vermek istiyorum"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!