Güncelleme Tarihi:
RESEPSİYONDA konuşan TİAD Başkanı Emre Hızlı, şunları söyledi: “30 yıllık bir maziye sahip TİAD’ın ana hedeflerinden biri, Türk ve Alman toplumu arasındaki iletişimi geliştirmek, aynı göz hizasında gerçek bir iletişim kurmak, sevgi ve saygı çerçevesinde tüm sorunları ele alabilmek, çözüm üretebilmek. TİAD Türk-Alman Dostluk Ödülü, Türk-Alman ilişkilerine yüksek seviyede katkı sağlamış kanaat önderlerine takdim ediliyor. Eski Orta Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer, yerel politikadaki kariyerini büyük bir başarı ile sonlandırmıştır. 14 yıl sürdürdüğü görev süresince her kesime, özellikle de Türk sivil toplum örgütlerine ve Türkiye kökenli insanlara karşı her zaman eşit mesafede durmuş, demokrat bir yaklaşım içerisinde olmuş, dinleyen ve çözüm üretmeye çalışan kişiliğiyle bütünleştirici bir tutum sergilemiştir. Bu nedenle TİAD yöneticileri ve üyeleri olarak Dr. Bauer’e teşekkürlerimizi sunarız. Kucaklayıcı ve birleştirici tavrı ile büyük beğeni toplayan Dr. Bauer’in onuruna, sadece TİAD adına değil, bölgedeki Türk ve Alman toplumunu temsil eden kişilerin katılımıyla birlikte bir veda resepsiyonu düzenledik.”
Dr. Thomas Bauer’e 2022 Türk-Alman Diyalog Ödülü, eski ödül sahibi Bavyera Başbakanı Dr. Günther Beckstein tarafından takdim edildi. Beckstein, kendisinin de Vali Bauer gibi Türk-Alman ilişkilerine büyük önem verdiğini, Türkiye’ye bugüne kadar 48 kez gittiğini, bu vesileyle kalıcı dostluklar edindiğini söyledi. TİAD’ın ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Beckstein, eski günlerde ‘Türkler soruyor, Beckstein cevaplıyor’ gibi ortak toplantılara imza attığını belirtti.
YAŞANTIMIZA RENK KATTINIZ
Ödül töreninde konuşan Dr. Thomas Bauer ise şunları söyledi: “Aslında Türk-Alman dostluğu çok da olağan bir konu. Türk-Alman ilişkileri uzun bir tarihi geçmişe sahip. Her zaman tarihte Türkler ve Almanlar iyi geçinmiş, karşılıklı dostluklar kurmuşlardır. Alman edebiyatının üstadı Goethe ve dahi müzisyen Wolfgang Amadeus Mozart, Türk esintilerinden yola çıkarak dünyaca ünlü eserler bırakmıştır. Birinci Dünya Savaşı’nda iki ülke müttefikti. İkinci Dünya Savaşı esnasında Türkiye, Nazi Almanya’sından kaçan bilim adamlarına ev sahipliği yaptı. Örneğin eski Berlin Belediye Başkanı Ernst Reuter gibi insanlara Türkiye sahip çıkmıştır. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de çok büyük bir hacme sahip. Bavyera’da yaşayan 350 bin Türkiye kökenli insan, eyaletimizi gerçek anlamda zenginleştirdi. Hem ekonomik hem kültürel açıdan. Yaşantımıza renk kattılar. Sizler, bu eyaletin ayrılmaz bir toplumusunuz. Bu ödülü bana layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Benim için çok kıymetli bir ödül. TİAD’ın her zaman hayatımda özel bir yeri var.”
SAĞLIKLI YILLAR DİLERİM
TİAD’ın da üye olduğu Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar da “TİAD’ın ödül alanlar için kriter listesini ivedikle inceledim. Bu akşam çok doğru bir şahsiyete bu ödülün verildiği aşikâr. Sayın Dr. Thomas Bauer, Türk toplumu adına sizi canı gönülden tebrik ederim” dedi.
Nürnberg Zanaatkarlar Odası Başkanı Thomas Pirner de “Nürnberg Belediyesi ve Zanaatkarlar Odası için TİAD her zaman çok önemli ve güvenli bir partner. Bu akşam bu ödülün sayın Dr. Thomas Bauer’e verilmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Nürnberg’in büyük efendisine bu akşam bu anlamlı ödül takdim edildi. Sayın Bauer’e sağlıklı yıllar dilerim. Sağlık bugünlerde çok önemli bir değer” diye konuştu.