‘Uyuma evet, asimilasyona hayır’

Güncelleme Tarihi:

‘Uyuma evet, asimilasyona hayır’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 10:10

6 yılda bir gerçekleştirilen ve tamamı yabancılardan oluşan Nürnberg Uyum Meclisi seçimleri yapıldı. 200 bin yabancı kökenlinin yaşadığı Nürnberg’de 7 bin 39 kişi oy kullandı. 2016’da yapılan Uyum Meclisi seçimlerinde oy kullanımı fazla olurken, bu sene çok az katılımın olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

YAPILAN seçim sonucunda yeterli oy alıp Uyum Meclisi’ne girmeye hak kazanan Türk kökenlilerin isimleri ve aldıkları oylar belli oldu. Yabancıların haklarını korumak için bu sene 9 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen Uyum Meclisi’ne, 1 Azerbaycanlı, 18 Türk kökenli olmak üzere toplam 78 farklı ülkeden adaylar yarıştı. 5 Türkiye kökenli seçimleri kazanarak 30 sandalyeden oluşan Uyum Meclisi’ne girmeye hak kazandı. Türk Nürnberg listesinden aday olan İlhan Postaloğlu 2 bin 409 oy, Ali Aslan 2 bin 101 oy, Cengiz Avcı 2 bin 67 oy, CSU Union Nürnberg listesinden aday olan Betül Özen 2 bin 50 oy ve SPD International listesinden aday olan Özlem Öz 1363 oy aldı. Afrika Asya Grubu’ndan aday gösterilen ve Nürnberg Türk listesinden seçimlere katılan Azerbaycanlı Vusala Zeynalova’nın da 2 bin 207 oyla kazanması Türkiye kökenlileri sevindirdi.
Nürnberg Uyum Meclisi’nde 2023 yılına kadar başkanlık yapmaya devam eden ve Nürnberg Türk listesinden aday olan İlhan Postaloğlu en fazla oy alarak güven tazeledi. Önümüzdeki günlerde kazanan tüm adayların listesi yayımlanacak olmasına rağmen, bu sene yapılan seçimlerde Uyum Meclisi’ne İlhan Postaloğlu, Ali Aslan, Cengiz Avcı, Vusala Zeynelova ve Betül Özen kesin girdi.

Haberin Devamı

TARIŞMALI ADAY ÖZLEM ÖZ
SPD International listesinden aday gösterilen Özlem Öz’ün de oy durumuna göre Uyum Meclisi’ne girme ihtimalinin yüksek olduğu fakat seçim ofisinin açıklamasına göre, Özlem Öz’ün kesin adaylığı henüz netleşmediği ve önümüzdeki günlerde kesinleşeceği bildirildi. Kesin seçilen Türk adaylar “uyuma evet ve asimilasyona hayır” diyeceklerini, yabancı düşmanlığıyla mücadeleye edeceklerini, bu ülkeye maddi ver manevi büyük katkıları bulunan vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerini, Almanya’ya yeni gelen göçmen çocuklarının eğitim ve iş hayatında zorluk çekmemesi, eğitim ve meslek hayatında eşitlik sağlanması için çaba sarf edeceklerini, yabancı kökenli gençlerin kamu kurumlarında çalışmalarına daha fazla olanak sağlanması, meslek yerleri arayan gençlerin sorunlarına çözüm bulunması için çalışacaklarını belirttiler.

 

BAKMADAN GEÇME!