Uyuma devlet ödülü

Güncelleme Tarihi:

Uyuma devlet ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2011 17:52

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde topluma sosyal hizmetlerde bulunan 21 kişiye devlet sosyal madalyası verildi. Ünlü futbolcu Franz Beceknbauer, sinema yıldızı Uschi Glas gibi kişiliklerin yanında entegrasyona katkılarından dolayı Remzi Güneysu da devlet madalyasına layık görüldü.


Almanya'nın Bavyera Eyaleti’nde engellilere yardımdan, göçmen kökenli gençlere meslek eğitim yeri bulma, zor durumdaki insanlara yardımdan, çocukların korunmasına ve entegrasyona katkıya kadar birçok sosyal alanda topluma gönüllü hizmet veren 21 kişi Bavyera Devlet madalyasıyla ödüllendirildi. Bavyera Kraliyet Sarayı Residenz’de düzenlenen törende, Eyalet Çalışma Bakanı Christine Haderthauer, devlet sosyal madalyası kazananlara madalyalarını takdim etti. Kaiser olarak adlandırılan, Almanya’nın efsane futbolcusu Franz Beckenbauer ve sevilen sinema yıldızı Uschi Glas sosyal hizmetlerinden dolayı devlet madalyasıyla ödüllendirilirken, Erlangen kentinden Remzi Güneysu da uyuma katkılarından dolayı devlet madalyasına layık görüldü.

Birlikte yaşam
Franz Beckenbauer’e, kendi adına kurduğu vakıfla engelli ve zor durumda olanlara yardım etmekten, oyuncu Uschi Glas’a, hastaları koruma kuruluşuna himayelik ve “brotZeit” adlı derneğin kurucu üyesi olmaktan Bavyera Devlet Sosyal madalyası verildi. Remzi Güneysu ise Almanya’da birbirine saygı ve hoşgörü içinde birlikte yaşam için aktif çalışmalarından, Türk İslam Kültür Derneğini kurarak, iki kültürün birbirini karşılıklı tanımasına katkıda bulunmaktan, Türk ve Alman toplumunu aynı zamanda spor alanında da biraraya getirme yönünde büyük katkılarından dolayı devlet sosyal madalyasına layık görüldü. Augsburg kentinde Yabancı İşverenler Eğitim Çemberi kurucularından Rainer Aliochin, göçmen kökenli gençlerin meslek eğitim yeri bulmasında katkılarından dolayı devlet madalyası kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!