Uyum rehberleri

Güncelleme Tarihi:

Uyum rehberleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 14:50

DİTİB'in "pro Diyalog" seminerlerini başarıyla bitirip uyum rehberi olarak çalışmaya hak kazananlara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı, Offenburg Merkez Camii'nin ev sahipliği yaptığı törende Offenburg Belediye Başkanı Edith Schreiner, belediye uyum sorumlusu Regina Wolf ve çok sayıda DİTİB temsilcisi de hazır bulundu.

Offenburg'da yapılan sertifika töreninde Karlsruhe Başkonsolosluğu'na bağlı Baden ve Ortenau bölgelerinde DİTİB cemiyetlerinde rehberlik yapacak 52 kursiyere sertifikaları Offenburg Belediye Başkanı Edith Schreiner ve DİTİB temsilcileri tarafından verildi. Köln DİTİB merkezi tarafından 'pro Diyalog' projesi çerçevesinde 10 haftalık seminerlerde yetiştirilen yeni cami rehberleriyle İslam dininin daha iyi tanıtılması hedefleniyor.

AÇIK SÖZLÜ OLMALIYIZ
Seminerlerin yapıldığı Mannheim, Karlsruhe, Offenburg kentlerinden sonra yeni kursların Buggingen'de yapılması önerildi. Offenburg Belediye Başkanı Edith Schreiner konuşmasında, Almanya'da son günlerde öne çıkan uyum tartışmalarının önemine dikkat çekerek, "Birlikte çalışmaktan hepimiz memnunuz. Uyum tek taraflı olmamalı, uyum için tüm dinlerin ortak çalışmalarında açık sözlü olunmalı" dedi.
Ataşe Mustafa Akpınar yeni rehberlere görevlerinde başarılar dileyerek, "Sizler dinimizi daha iyi tanıtmak için gönüllü elçilersiniz. Cemiyetlerde kendinizi tanıtın, DİTİB'le diyalog içinde olun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!